Edukativno-zabavni sadržaj u okviru Interlibera 2016.

Kvart znanjaHrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva ravnatelje, nastavnike i učenike na Znanstveni kvart, edukativno–zabavni sadržaj osmišljen u okviru ovogodišnjeg Interlibera.

Program traje 6 dana, od utorka 8.11.2016. godine do nedjelje 13.11.2016. godine, a održat će se u sjevernom dijelu Zagrebačkog velesajma u paviljonu 6. Šarolik program znanstvene kulture izvodit će brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti i istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice. U sklopu bogatog 6-dnevnog programa otkrivat će se tajne arheologije, geologije, mikrobiologije, kemije i mnogih drugih znanstvenih područja. Program je prilagođen posjetima škola pa se tako u terminima od 10 do 18 sati planiraju programi za djecu viših razreda osnovne škole.

Zatvorene radionice provodit će se u dijelu nazvanom Školica te je za njih potrebna prethodna rezervacija putem online formulara na sljedećoj stranici: https://goo.gl/forms/cBynamQitmNag9Hg2.

Plac znanja nudit će široku ponudu raznih vrsta znanosti koje se mogu konzumirati non-stop i to na interaktivan način, a uz pomoć vrlih znanstvenika. 

Više informacija o Znanstvenom kvartu možete pronaći na poveznici http://www.zv.hr/?id=518.

Program Znanstvenog kvarta Interlibera održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.

Ulaz na Znanstveni kvart, kao i na Interliber, je besplatan.