Ljetna škola znanosti 2017.

POZIV!!!

Dragi učenici,

Ljetna škola znanosti ove godine obilježava petu obljetnicu održavanja u gradu Požegi.

Povodom navedene obljetnice Škola će otvoriti svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i roditeljima u dva termina, 25. srpnja i 1. kolovoza, u prostorima Gimnazije Požega. U sklopu Otvorenog dana organizirane su radionice u trajanju od četiri sata za učenike osmih razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola na području Požeško-slavonske županije.

Ako niste unali, Ljetna škola znanosti je međunarodni znanstveno-istraživački programi za učenike srednjih škola koji već niz godina okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih znanstvenih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima.

Sudjelovanje na ovim radionicama jedinstvena je prilika da učenici na jednostavnim eksperimentima, pod nadzorom mladih mentora, dobiju uvid u neke zanimljive znanstvene metode. Sudjelovanje u programu je besplatno, a radionice će biti održane na hrvatskom jeziku.

Program Ljetne škole dodatno uključuje i večernja predavanja vodećih svjetskih znanstvenika, kao što je dobitnik Nobelove nagrade Leland Hartwell, vodeći svjetski kriptograf Joan Daemen, svjetski priznat znanstvenik iz područja umjetne inteligencije Toby Walsh te mnogi drugi.

Predavanja će biti održana u razdoblju od 19. srpnja do 6. kolovoza.

Sve informacije o projektima, prijavama i samoj Školi možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://drustvo-evo.hr/s3/otvorenidan.html

Srdačan pozdrav,

Dora Grbavac, Sebastijan Dumančić i Nikolina Šoštarić

Organizatori Ljetne škole znanosti 2017

ss3_plakat_A4_2017_hr_otvoreni_dan