Advent u KG-u

Program priprave za Božić u Katoličkoj gimnaziji u Požegi

advent

1) Svete mise
Mise zornice – Kao i prošle godine škola će biti otvorena za učenike koji idu na zornice, a svakoga utorka i četvrtka u školskoj kapeli Želimir Žuljević i Marijan Pavelić i dalje će slaviti svete mise u 7,30 sati.
Razredne mise – Školski duhovnik Ivica Bošnjak predvodit će i animirati svete mise prema razrednim odjeljenjima koje će u školskoj kapeli slaviti umjesto jednog sata vjeronauka.

2) Duhovni sadržaji
Duhovna obnova za djelatnike škole – 19. prosinca 2017.
Duhovni susreti za učenike – tri puta u tjednu duhovnik škole je na raspolaganju učenicima za osobne razgovore i ispovijedi.

3) Karitativno djelovanje
Zajednica Cenacolo – prilikom posjete zajednici Cenacolo Vrbovec 10. studenoga djelatnici škole su dogovorili karitativnu akciju u kojoj će se prikupljati novčana pomoć koji će se donirati comuni za liječenje od ovisnosti. Ovu će akciju provesti vjeroučitelj gimnazije.
Dajmo im šansu – kako bi se održala i svojevrsna povezanost s prošlogodišnjim školskiim duhovnikom Karlom Prpićem koji kao misionar djeluje također u prosvjeti u Ngaoundéré, gimnazijalci će prikupljati novčani prilog za školovanje djece u Kamerunu. Ovu će akciju provesti vjeroučitelj gimnazije uz podršku razrednika.

4) Ostali programi
Božićni koncert u Glazbenoj školi – 4. prosinca u 12,15.
Božićna priredba učenika Katoličke gimnazije u Požegi – 19. prosinca u 12,30 sati u Dvorani sv. Terezije Avilske.
Čestitanje biskupu – 22. prosinca u 11 sati.

Neka Gospodin blagoslovi naša nastojanja kako bi urodila plodom.