Biskupijski križni put mladih

XXI. križni put mladih Požeške biskupije će se održati 30. i 31. ožujka 2019. godine na relaciji Podravska Moslavina – Čačinci – Slatina pod geslom „Učitelju – gdje stanuješ?“ (Iv 1,38). Dužina rute križnoga puta iznosi 49 kilometara.

Program križnog puta započinje okupljanjem u subotu, 30. ožujka u 8,00 sati u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Podravskoj Moslavini. Prvi dan križnog puta završava svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima nakon čega slijedi večera te noćenje u prostorima tamošnje osnovne škole. Iz Čačinaca se u nedjelju u 8,00 sati kreće prema Slatini gdje križni put završava u crkvi bl. Ivana Merza večernjim euharistijskim slavljem koje predvodi požeški dijecezanski biskup.

Mladi koji se odluče poći oba dana neka ne budu mlađi od 1. razreda srednje škole. Krizmanike pozivamo da se pridruže drugoga dana križnoga puta. Molimo da s njima budu njihovi voditelji (župnici, župni vikari ili vjeroučitelji…). Dobro je i ovoga puta mlade podsjetiti da je biskupijski križni put mladih prije svega izraz pobožnosti, a ne samo još jedna prilika za dobar provod što treba biti očitovano i tijekom hoda. Svi sudionici koji sudjeluju oba dana na križnom putu obvezni su ponijeti vreću za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u prostorima škole. Stvari treba nositi u ruksaku jer nošenje prtljage u rukama stvara poteškoće u hodu. Svakako treba ponijeti hrane za dva dana, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću i čarape, dobru obuću za hod i papuče za ulazak u školske prostorije. Zabranjena su alkoholna pića i elektronski uređaji kojima se sluša glazba. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena!

Kotizacija za sudjelovanje na križnom putu iznosi 20 kn po osobi (ukoliko iz jedne obitelji ima više sudionika tada plaća samo jedna osoba). Radi što bolje organizacije puta molimo voditelje da svoje sudionike prijave najkasnije do petka 22. ožujka na gore naznačeni e-mail ili broj telefona Pastoralnog centra gdje mogu dobiti i druge potrebne informacije. Voditelj skupine sudionika križnog puta će prilikom dolaska u Podravsku Moslavinu prijaviti svoju župu (skupinu) i predati kotizaciju.