Poziv na predavanje “Razvod – manipulacija djecom i sustavom – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje?“

Poštovani djelatnici, cijenjeni roditelji,

pozivamo vas na predavanje prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander “Razvod – manipulacija djecom i sustavom – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje?“ koje će se održati u srijedu 18. rujna u Dvorani sv. Terezije Avilske s početkom u 18 sati. Predavanje organizira Društvo psihologa Požeško – slavonske županije u suradnji s Biskupijskim centrom „Pro vita et familia“. Nakon predavanja bit će predstavljena knjiga “Znanost i umjetnost odgoja. Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje”, a koju je predavačica priredila zajedno sa suradnicima.

O autorici:
Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička je psihologinja i psihoterapeutkinja, stalna sudska vještakinja, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Više od 30 godina svakodnevno radi s djecom, mladima i njihovim obiteljima, a u široj javnosti je poznata po zaštiti zlostavljane i traumatizirane djece za čija se prava sustavno zalaže.

Osnivačica Hrabrog telefona i inicijatorica osnivanja Poliklinike, ekspert Vijeća Europe na programima zaštite djece te konzultantica UNICEF-a za edukaciju stručnjaka. Za svoj rad je nagrađena brojnim priznanjima, a 2018. je dobila Nagradu za životno djelo za promicanje prava djeteta. Kontinuirano radi na podizanju javne svijesti o dječjim potrebama i pravima ukazujući odraslima na odgovornost za dječju dobrobit…

 

Knjiga “Znanost i umjetnost odgoja” sadrži stručne tekstove 32 autora – psihologa, psihijatara, socijalnih pedagoga, neuropedijatrice, logopeda… koji rade ili su u nekom periodu radili u Poliklinici za zaštitu djece i
mladih Grada Zagreba i/ili na Hrabrom telefonu. Sadržajno, knjiga prati roditeljstvo od odluke na roditeljstvo do adolescencije djeteta kroz 45 tema grupiranih u 11 cjelina: Temelji roditeljstva, Razvojne teme, Briga o malom djetetu, Odgojne teme, Dijete u vrtiću i školi, Emocionalni svijet djece, Dijete u odnosu s drugima, Svakodnevni život, Naša obitelj se mijenja, Teškoće na putu odrastanja i Kutak za mene.

Svi tekstovi donose suvremene znanstvene i stručne spoznaje te konkretne savjete i primjere iz prakse, uz popis korištene literature u kojoj čitatelji – roditelji, odgojitelji i stručnjaci koji rade s djecom – mogu dalje istraživati temu. Ukupni opseg knjige je 720 stranica, a bogato je opremljena fotografijama, dječjim crtežima, pismima i porukama odraslima.