Ne možeš dvaput ući u istu rijeku (Heraklit)

Nije ni do sada, sudeći po Heraklitu, svaka godina bila ista, a vidljivo je i nama, s manjim uvidom u bit, sva raskošna raznolikost ovogodišnjega školskog početka!!!

Nastavit ću velikim Petrom Petrovićem Njegošem: „U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci“.

Dragi učenici (posebno oni koji kao gimnazijalci prvi puta prekoračuju prag naše škole), poštovani maturanti,  ispaćeni roditelji, uvaženi djelatnici, od srca vam želim dobar početak, još bolje rezultate i puno, puno strpljivosti!

Spremnost na promjene i odvažnost. Na to vas pozivam, u tome vas podupirem. To su odlike koje krase mislećeg čovjeka! Opet će mi neki prigovoriti naivnosti, entuzijazmu i poletu, a ne znaju ili neće znati da na tvrdoj hridi gradim svoj stav, uvjerenje i postupke. To je stav onoga koji prihvaća obrazovni i odgojni kurikul katoličke škole! Nema tu mjesta pesimizmu! Vjernik je pronositelj, širitelj i graditelj radosti. Uspjeli smo graditi oazu rada i smijeha i do sada, a znam da ovaj „team“ ne odustaje!!!

Upregnimo sve svoje stvaralačke snage, zavirimo u najdublje dubine svojih raskošnih talenata, predajmo se u potpunosti Providnosti i vidjet ćete kako mrak postaje svjetlo (izgaranjem svijeće!!!), a zlo potučeno dobrotom ljudi koji rade, vesele se i mole ZAJEDNO!!!

Duc in altum!

Laudetur Iesus Christus!