Ravnateljev govor generaciji maturanata 2019./2020.

Poštovani oče biskupe, prečasni predstojniče, cijenjeni roditelji, uvažena rodbino i prijatelji naših maturanata, časni profesorski zbore i predragi naši maturanti!

Kada bih želio ukratko definirati naš zemni životni hod, onda bih ga najradije definirao kao niz susreta i rastanaka, od onog prvog krikovitog/vriskovitog susreta s brižnim majčinim pogledom do onog suznog rastanka od  naših najbližih/najdražih pri spuštanju u grobnu raku koji (ti susreti i rastanci) ničemu drugome ne služe nego osvajanju vječnosti u zagrljaju svoga Stvoritelja.

Volio bih, dragi suzajedničari naše Katoličke gimnazije, a posebno vi, deseta generacijo naše male putujuće crkve da vam je barem „gorušičino“ sjeme takvih dugoročnih i jedino vrijednih ciljeva negdje duboko posijano trudom i marom vaših roditelja, svećenika i profesora. Znajte da niste stvoreni za malene stvari! Nemojte ih prezirati, ali ne brkajte instrumente i cilj! I uvijek, baš uvijek osluškujte i otkrivajte Krista u suputnicima svoga životnog puta!

 

Cijenjeni roditelji, hvala vam na povjerenju i divnoj djeci! Budite i dalje uz  njih jer su vrijedni vašeg truda i naše pažnje! Bit će, uvjeren sam,  na ponos vama, Domovini i Crkvi.

 

Poštovani kolege profesori i svi djelatnici naše škole, nemojte se umoriti od revnog služenja i građenja obiteljskog ozračja u našoj maloj zajednici! I ova generacija maturanata odnosi sa sobom Vašu ljubav, strepnje i nade na sve četiri strane svijeta. Ima li ljepšeg osjećaja?

 

Oče biskupe, hvala na prilici koju ste pružili ovim mladim ljudima, na crkvenosti i vjernosti koju nam s toliko truda i pažnje darujete tijekom svih ovih godina! Posebna Vam hvala na predstojniku, prečasnom Žuljeviću, kojeg obilato koristimo (ne iskorištavamo!!!)! Prekrasnih ste stvari napravili, a mi Vam posebno zahvaljujemo na daru naših škola! Ujedno Vam čestitamo 48-godišnje svećeničko služenje!

 

Dragi maturanti, neka Vam je još mnogo susreta i rastanaka, a svaki od njih neka vas vodi i dovede, jednoga dana, do našeg Stvoritelja! S tom sviješću, idejom, niti vodiljom – da smo stvoreni za vječnost – ne možete biti nego blagoslov ovog prelijepog, darovanog nam svijeta.

 

Krenite odvažno dalje!

Duc in altum!