Upute za učenike i roditelje povodom početka nastavne godine

Katolička gimnazija s pravom javnosti započinje nastavnu godinu 6. rujna 2021. tako da će svi učenici pohađati nastavu u školi.

Nastava se odvija u jutarnjoj smjeni, svaki razredni odjel u svojoj učionici, uz obvezno nošenje platnene ili medicinske maske preko usta i nosa tijekom cijelog boravka u prostoru škole.

Učenici trebaju doma prije dolaska u školu izmjeriti tjelesnu temperaturu te u slučaju da ona prelazi vrijednost od 37.2, ostati doma. U sredstvima javnog prijevoza učenici trebaju poštivati epidemiološke mjere držanja razmaka od drugih osoba te pravilno nositi masku za lice.

Učenici i djelatnici Katoličke gimnazije s pravom javnosti služit će se isključivo ulazom kod športske dvorane, te je u školu moguće ući isključivo sa dvorišne i sa ulične strane kod športske dvorane.

Po dolasku pred školu učenici se ne smiju grupirati, nego držeći se razmaka od 2 metra pojedinačno ulaziti u školu, pritom pravilno imajući masku na licu. Odmah po ulasku učenik treba objema nogama stati na dezinfekcijsku barijeru, te potom dezinfekcijskim sredstvom pravilno dezinficirati ruke.

Nakon toga učenici će se popeti na 2. kat zgrade i odmah uputiti u dodijeljenu razrednu učionicu. U učionici učenici sjede uvijek na istom mjestu ili kako ih razmjesti razrednik. Važno je cijelo vrijeme (i tijekom odmora, u dvorištu) držati fizički razmak od učenika iz razreda te ne stupati u kontakte sa učenicima iz drugih razrednih odjeljenja škole. O tome će posebnu brigu voditi dežurni nastavnici.

U školskim toaletima ne smije biti grupiranja učenika te je na vratima istaknut maksimalan broj učenika koji mogu biti u toaletu. U toaletima je istaknut pravilan način pranja ruku.

Prilikom korištenja aparata za tople napitke važno je dezinficirati ruke, kao i nakon svakog doticaja s novcem. Ispred aparata ne smije biti grupiranja učenika.

Tijekom odmora obvezno je otvoriti sve prozore i prozračiti prostorije. Zabranjeno je ulaziti u učionice drugih razreda, no moguće je izići na svježi zrak u dvorište škole, bez grupiranja učenika.

Roditeljski sastanci održavat će se uživo uz poštivanje svih epidemioloških uputa. Informacije za roditelje obavljat će se licem u lice uz telefonsku najavu u dogovorenom vremenu.