Ravnateljeva riječ na početku nove školske godine

Poštovani djelatnici, učenici (posebno maturanti!) i roditelji, laudetur Iesus Christus!

Započinjemo petnaestu školsku godinu obogaćeni iskustvom,  osobnim i crkvenim,  u stvaranju kršćanskog ozračja u i oko naše škole koje bi moralo rezultirati blagoslovljenim plodovima odgoja i obrazovanja na dobrobit prvenstveno djece, a onda i svih članova naše školske zajednice.

Vjerujem da sam nekim ušima i dojadio, ali smatram da je moje govoriti, a drugih (po)slušati. Ne bih se želio umoriti niti gledati oko sebe hodajuće spodobe bez elana, volje, ljubavi i prave kršćanske radosti. Ono što priliči svakome od nas, a što smo neumorno svjedočili cijeloga ovog petnaestogodišnjeg hoda jest vidljiva i zanosna slika onih koji su gaudium et spes požeškog školstva i crkvenog života.

Škola je širom otvorila vrata i onima koji su željeli doći ovdje, ali i onima koje je prosjek ocjena nekim zavojitijim putem doveo k nama. I jednima i drugima pružamo ruku suradnje na daljnjem poslu izgradnje osnivačkih ideja i zahtjeva. Svakako si pridržavamo pravo konačnog  oblikovanja onoga što smo nazvali katoličkim identitetom, ali duboko svjesni da bez aktivne zajednice u svakom svojem članu ostajemo tek ideja ili suhoparni, neplodni paragraf nekoga neživotnog dokumenta.

Ne trebam vas posebno pozivati na ispunjavanje vaših učeničko-profesorsko-roditeljskih obaveza propisanih i normiranih zakonom i radnom etikom, ali vas svakako moram pozvati i na ono nešto malo više, ono što proizlazi iz dubine vaših srdaca, talenata i htijenja da izgrađujemo bolji, ljepši i pravedniji svijet što sličniji Stvoriteljevoj viziji stvorenja.

Nudimo vam oprobane školske recepte izvannastavnih aktivnosti, projekata, ideja i očekujemo odaziv, a vjerujemo da ćemo i mi biti i pozvani i izazvani i vašim pozivima!

Molimo našu zaštitnicu, sv. Tereziju Avilsku, da nam i dalje bude inspiracijom i voditeljicom u zamcima duša!

Duc in altum