BESPLATNE RADIONICE PROGRAMIRANJA ZA SREDNJOŠKOLE

Dragi učenici!

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, škola programiranja Coding Giants organizira besplatne radionice programiranja Code with Giants od 12. i 13. veljače 2022. za srednjoškolce.

Riječ je o besplatnim radionicama programiranja kojima nastojimo popularizirati programiranje među djecom i tinejdžerima, pružiti djeci priliku da steknu uvid u proces i mogućnosti programiranja te ih inspirirati da i sami izrađuju svoje igrice, web-stranice i aplikacije, umjesto da budu samo pasivni konzumenti sadržaja na internetu.

Radionice traju 95 minuta i za prisustvovanje je potrebno imati laptop ili stolno računalo s pristupom na internet i zvučnikom i mikrofonom (ili slušalicama). Prijave traju do petka, 11. veljače. Broj sudionika je ograničen.

Sudjelovanje u online radionicama je u potpunosti besplatno, a za rezervaciju mjesta potrebno je da roditelj ili skrbnik djeteta ispuni obrazac za prijavu na web stranici https://codinggiants.hr/ nakon čega će roditelji putem maila dobiti sve upute za sudjelovanje.

Coding Giants Hrvatska je online škola programiranja za djecu i tinejdžere od 7 do 19 godina. Prilagođavamo nastavu dobnom uzrastu učenika na način koji privlači njihovu pažnju i olakšava učenje. Stavljamo naglasak na maštu i prostorno razmišljanje koje će im omogućiti da razumiju računalnu znanost, programiranje, računalnu grafiku, mobilne aplikacije i hakiranje.