Domovinski rat, Vukovar, bojišnica…

Sivilo jeseni pritisnuto sivilom svakodnevice (nabildano svim mogućim izumima „homo digitalisa“) prekine, s vremena na vrijeme, poneki prosjaj izvanrednih stvari, čudesnih događaja i fascinantnih pojedinaca.

Volio bih da i sebi i cijelom svome radnom i privatnom okruženju otvorim oči upravo za te prosjaje, za čuda, za divote i ljepote koje nam zastiru, zamračuju pogledi previše upereni u svakodnevno, napadno servirano i besramno „marketingizirano“.

Svako vrijeme, prepuno izazova, vidljivih i nevidljivih opasnosti sposobno je u svakome od nas pronaći dodatne zalihe sposobnosti, a djelotvornost i nadvladavanje naoko bezizlaznog traži i dodatne angažmane duhovnih, idejnih i ne znam kakvih sve nesakrivenih spremišta naše darovitosti.

Neka nas ovo vrijeme sjećanja podsjeti na žrtve, zaustavi u molitvi i bude nadahnućem u savladavanju svakodnevnih teškoća!

Pronađimo u Vukovaru, Škabrnji, cijelom Domovinskom ratu inspiraciju za naše bojišnice, sukobe, nerazumijevanja!

Bože, hvala Ti što pripadam narodu tolikih heroja! Hvala Ti i na mučeničkoj smrti tolikih nevinih koje jedino u Tebi poprimaju oblike svrhe i cilja! Bože, daj da ova prolivena krv bude pomiješana s krvlju Tvoje žrtve za dobro moje Hrvatske!