Završila je ovogodišnja MAT liga

Matematičari naše škole i ove su školske godine sudjelovali na nacionalnom natjecanju MAT liga koje se tijekom godine odigralo u 4 kola. Naši učenici su se natjecali u B kategoriji nematematičkih gimnazija i ostalih srednjih škola. Svaka generacija učenika imala je odabranu selekciju učenika iz koje se za svako kolo birao par učenika koji je trebao riješiti ponuđene zadatke u 60 minuta.

Na ovogodišnjoj MAT ligi u selekciji učenika prvih razreda bili su učenici Anđela Bogadi (1.b), Lucija Kesić (1.b), Katja Kožić (1.b) i Karlo Pranjić (1.b) pod mentorstvom profesorice Sanje Prša. Par učenika na natjecanju kod drugih razreda činio je Bruno Brekalo (2.b) i David Kovačević (2.b) pod mentorstvom profesorice Katarine Soldo Obućina. U selekciji učenika trećih razreda bili su Monika Senj (3.a), Jure Obradović (3.b), Pavle Perić (3.a) i Noa Sertić (3.b) pod mentorstvom profesorice Prša, a u selekciji učenika za četvrte razrede bili su Matko Bulf (4.b), Nika Gogić (4.b), Nina Milevoj (4.b) i Petra Pranjić (4.b) pod mentorstvom profesorice Soldo Obućina.

U ukupnim rezultatima ekipe naših učenika ostvarile su solidne rezultate, a posebno se istakao par Brekalo – Kovačević koji je u konačnom poretku u B kategoriji za 2. razrede postigao izvrsno 11. mjesto.

Čestitamo svim sudionicima natjecanja i zahvaljujemo na njihovom sudjelovanju i predstavljanju naše škole na nacionalnom natjecanju MAT lige!