Duhovnik škole

DSC_0015Sukladno Statutu i Odgojno-obrazovnom projektu naša gimnazija ima duhovnika, svećenika koji je član odgojno-obrazovne zajednice. Njegova je zadaća u dogovoru s ravnateljem stvarati sadržaje i prostor za duhovnu izgradnju učenika, roditelja i djelatnika škole. Osnivač škole je dekretom od kolovoza 2016. za duhovnika Katoličke gimnazije u Požegi imenovao vlč. Karla Prpića, dugogodišnjeg misionara u Kamerunu koji sada ujedno vrši službu ravnatelja Kolegija Požeške biskupije.

Budući da je važna dostupnost duhovnika škole učenicima tijekom svakodnevnog rada i susreta u školi, vlč. Karlo Prpić bit će na raspolaganju učenicima za duhovne razgovore i sakrament pomirenja svakoga utorka i četvrtka od 9:35 do 11:30 u školskoj kapeli.

U slučaju posebnih potreba i osobnog dogovora, učenici, roditelji ili djelatnici škole mogu dogovoriti susret s vlč. Prpićem i izvan škole i izvan nastave.

Osim navedenoga, duhovnik škole organizira i predvodi duhovne obnove za učenike i djelatnike škole u došašću i korizmi, predvodi i potiče učenike za sudjelovanje na duhovnim događajima na razini biskupije i župe na čijem području se škola nalazi.


Kontaktiraj duhovnika