Drugi sportski susreti hrvatskih katoličkih srednjih škola održan u Požegi

Na inicijativu Nacionalnog ureda za katoličke škole, a na čelu kojega je prečasni Ivica Žuljević, Požega je prošle godine nakon Sinja odabrana za domaćina drugih sportskih susreta katoličkih srednjih škola naše domovine. Sukladno svojim mogućnostima na sportskim susretima okupilo se deset katoličkih škola iz devet hrvatskih gradova – Splita, Sinja, Zadra, Rijeke, Zagreba, Virovitice, Slavonskog Broda, Osijeka i domaćina iz Požege. Organizacija s kojom se započelo još u listopadu prošle godine uključivala je smještaj i prehranu za tristotinjak učenika i voditelja kao i rezervaciju sportskih objekata i stručnih sudaca za realizaciju natjecanja u pet sportova – futsalu, odbojci, košarci, stolnom tenisu i šahu. Organizacija je ove godine povjerena Mariju Ragužu, profesoru tjelesne i zdravstvene kulture koji je zajedno s brojnim suradnicima, od ravnatelja i kolega profesora do nenastavnog osoblja i brojnih učenika, povjerenu mu zadaću odradio na najvišoj mogućoj razini.

Nakon što su se učenici iz daljih hrvatskih mjesta već u petak smjestili na više lokacija u gradu Požegi i okolici – kod obitelji u župama sv. Terezije Avilske i sv. Leopolda Mandića te Domu sv. Augustina i HEP-ovu Nastavno-odgojnom centru u Velikoj – u subotu se s programom započelo u ranim jutarnjim satima u prostorima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja gdje su natjecatelje i njihove voditelje redom pozdravili preč. Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole, ravnatelj KG-a prof. Ivan Bedeničić, požeška županica gđa Antonija Jozić i požeški gradonačelnik dr. Željko Glavić. Nakon doručka koji je organiziran u Studentskom domu dr. Franje Tuđmana natjecatelji su se zaputili na četiri sportske lokacije – Pleternicu (futsal), Dvorana Tomislava Pirca (odbojka i stolni tenis), dvoranu OŠ Dobriše Cesarića (košarka) te Gimnastičku dvoranu „Sokol“ (šah).

Po završetku natjecanja, koja su sva uspješno privedena svome kraju, sudionici drugih sportskih susreta katoličkih škola Lijepe Naše okupili su se u Dvorani sv. Terezije Avilske na svečanom zatvaranju susreta prilikom kojih su dodijeljene medalje i pehari najuspješnijim ovogodišnjim ekipama. Nagrade su ekipama dodijelili predstojnik Nacionalnog ureda i ravnatelj Ivan Bedeničić. Potom su se svi sudionici, nakon odrađene zajedničke ‘milenijske’ fotografije, u dobrom raspoloženju uputili prema požeškoj katedrali gdje su zahvalili za sve trenutke i iskustva provedena u Požegi.

Konačni rezultati

FUTSAL

  1. Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti, Rijeka
  2. Klasična gimnazija Ivana Pavla II. Zadar
  3. Nadbiskupska klasična gimnazija Zagreb

ODBOJKA

  1. Nadbiskupska klasična gimnazija, Zagreb
  2. Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica, Zagreb
  3. Klasična gimnazija Ivana Pavla II., Zadar

KOŠARKA MLADIĆI

  1. Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti, Slavonski Brod
  2. Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti
  3. Nadbiskupska klasična gimnazija, Zagreb

KOŠARKA DJEVOJKE

  1. Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti, Rijeka
  2. Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti, Slavonski Brod
  3. Katolička gimnazija s pravom javnosti, Požega

STOLNI TENIS MLADIĆI

  1. Klasična gimnazija Ivana Pavla II., Zadar
  2. Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti
  3. Nadbiskupska klasična gimnazija, Zagreb

STOLNI TENIS DJEVOJKE

  1. Klasična gimnazija Ivana Pavla II., Zadar
  2. Katolička gimnazija s pravom javnosti, Požega

ŠAH

  1. Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti, Slavonski Brod
  2. Klasična gimnazija Ivana Pavla II., Zadar
  3. Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti, Osijek