Županijsko natjecanje u futsalu za mladiće

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila je Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi. Natjecanje se održalo 14. prosinca 2023. godine u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc”. Sudjelovalo je sedam srednjoškolskih ekipa, a to su Katolička gimnazija s spravom javnosti u Požegi, Gimnazija Požega, Medicinska škola Pakrac, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, Tehnička škola Požega, Ekonomska škola Požega i Obrtnička škola Požega.

Prvi suparnici KG-u bili su Pakračani. Nakon neriješenog rezultata (0-0) na red su došli vrlo napeti penali nakon kojih su Pakračani odnijeli pobjedu rezultatom 4:3. Druga naša utakmica završila je rezultatom 2:1 u korist Ekonomista. Treća, možda i najuzbudljivija bila je protiv Gimnazije Požege. Nakon što su KG-ovci vodili veći dio utakmice, suparnička ekipa uspjela je preokrenuti rezultat koji je na kraju bio 4:3. Tijekom turnira istaknuo se učenik Drago Marković koji je bio ponajbolji igrač na terenu i to u svom prvom nastupu za našu školu, a osim njegu u strijelce se još upisao i Roko Mršić.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a nakon ukupno devet odigranih utakmica slijedile su one za 3. mjesto i finale. U finalu su snage odmjerile Tehnička škola Požega i Gimnazija Požega, a pobjedu je odnijela Tehnička škola koja će našu županiju predstavljati na državnom natjecanju.

Za KG su nastupili: Petar Balog, Matko Bulf, Ivan Černušak, Šimun Obućina, Luka Polić, Karlo Pranjić, Matej Maglica, Drago Marković, Roko Mršić (C) i Niko Radoš. Učenike je predvodio prof. Mario Raguž.

1. UTAKMICA Ekonomik – Gimnazija 1  :  2
2. UTAKMICA Tehničar –  Obrtnik 2  :  2    (2 : 0)
3. UTAKMICA KG – SŠ Pakrac   0  :  0    (3 : 4)
4. UTAKMICA Klas – Obrtnik 4  :  4    (2 : 3)
5. UTAKMICA Gimnazija – SŠ Pakrac 1  :  2
6. UTAKMICA Tehničar – Klas 2  :  1
7. UTAKMICA Ekonomik – KG 2  :  1
8. UTAKMICA KG – Gimnazija 3  :  4
9. UTAKMICA SŠ Pakrac – Ekonomik 0  :  3