Katolička gimnazija domaćin Županijskog natjecanja iz kemije

Tekst: Dora Gajić
„Kemija nije samo stjecanje znanja o elementima i spojevima. To je put otkrivanja, istraživanja i razumijevanja svijeta u kojem živimo.“
I ove je godine Katolička gimnazija imala priliku biti domaćin Županijskog natjecanja iz kemije. Učenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore domaćini su ugostili u Dvorani sv. Terezije Avilske na svečanom uvodnom programu koji su predvodile naše maturantice Dora Gajić i Sara Alaber zajedno s predsjednicom županijskog povjerenstva prof. Martinom Franjić. Dodatno su programu doprinijeli učenik Krešimir Jaković (3. a) svojim monologom te školski zbor KG-a, pod vodstvom prof. Marije Tonković, pjesmom Srce predajem ti. Također, goste je pozdravio i naš ravnatelj koji je ohrabrio natjecatelje, ali i pohvalio sve koji su sudjelovali u samoj organizaciji natjecanja u našoj školi.
Nakon završetka testa, koji je trajao dugih 120 minuta, natjecatelji su imali priliku malo odmoriti, a pred mentorima je bio težak posao. Na hodnicima škole mogla se osjetiti napeta atmosfera među natjecateljima dok su iščekivali rezultate.
Kada su se ispiti ispravili te poredci napisali došli smo i do samog kraja današnjeg natjecanja te proglašenja konačnih rezultata. Važno je napomenuti kako su na natjecanju sudjelovali i naši učenici. U kategoriji drugih razreda predstavnici škole su bili, pod mentorstvom prof. Martine Franjić, Bruno Brekalo koji je osvojio 2. mjesto te Ljubica Marković 3. mjesto. Pavle Perić (mentorica prof. Martina Peharda) u kategoriji trećih razreda osvojio je 2. mjesto dok je maturantica Petra Pranjić (mentorica Žana Kajinić) osvojila 3. mjesto. Podjelom poklona te fotografiranjem završili smo s ovogodišnjim Županijskim natjecanjem iz kemije. Profesorica Franjić na samom je kraju još jednom sve srdačno pozdravila te zahvalila učenicima i mentorima koji daju svoj doprinos kemiji.
Na samom kraju, želimo zahvaliti učenicima KG-a koji su sudjelovali u realizaciji današnjeg dana. Posebne čestitke našim natjecateljima koji su ostvarili lijepe rezultate. Također, pohvale našim profesoricama Martini Franjić, Martini Peharda te Žani Kajinić koje su veliki trud uložile u samu pripremu te realizaciju ovoga dana. Bio je ovo izazovan i lijep dan za sve nas. Posebno za našu prof. Franjić koja je imala posebnu ulogu kao predsjednica županijskog povjerenstva te joj čestitamo na odlično odrađenom poslu!