Novo lice požeške ljepotice

DSC_0078-750x500Prošle smo godine pisali o novom izgledu naše školske dvorane koja je tada dobila suvremeno i lijepo lice, ponos našeg Odgojno-obrazovnog centra, ali i grada Požege. Ovih nam je dana naša i vaša požeška ljepotica dobila i očekivani unutrašnji izgled, a time i funkciju. Stigle su nam sportske sprave i pomagala za održavanje primjerene nastave u dvorani. Mi smo za komentar zamolili prof. Marija Raguža koji će, uz prof. Vujnovića i, naravno, učenike, imati najviše koristi od opremljene dvorane.

DSC_0002„Mi smo posebno zadovoljni što se dvorana opremila upravo onako kako bi trebala biti u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. S time da moramo podsjetiti da su gabariti dvorane dimenzije manje dvorane. Zato ovdje ne možemo očekivati golove za veliki nogomet. To nam predstavlja mali problem, ali u svakom slučaju smo sretni jer imamo krov nad glavom i možemo koristit sprave koje smo dobili. I posebno sam zadovoljan jer je postavljeno osiguranje na zidovima tako da ne može doći do nekih ozbiljnijih ozljeda. Također sam zadovoljan što smo dobili mrežu za odbojku tako da ćemo onda u daljoj budućnosti moći preferirati odbojku. Ponavljam, dvorana je manja i nemamo uvjete za rukomet i nogomet, ali ćemo se usredotočiti na gimnastiku, borilačke vještine i vježbe snage što je i primjereno mladom učeniku.“ rekao je prof. Raguž.

Jesu li ovi koševi privremeno rješenje ili trajno?

„Pa ja se nadam da su privremeno jer oni su više za osnovnu školu nego za srednju.

Očekujete li još što ili je sada dvorana kompletna?

„Pa očekujemo možda još koševe, ali sada imamo sve za optimalan rad, odnosno bolju organizaciju tih 70 sati tjelesne i zdravstvene kulture po razrednom odjeljenju. U svakom ćemo slučaju  moći pripremiti bolje nastavne programe nego što smo mogli u zadnjih par godina kada dvorana nije imala nikakvih sprava ni pomagala.“

DSC_0004 DSC_0005 DSC_0008