Poziv na obilježavanje 10. obljetnice osnivanja Katoličke gimnazije s pravom javnosti

P2017 plakat - x godina skoleoštovani ravnatelju,
Poštovana ravnateljice,

u godini smo koja je izuzetno značajna za našu školu zbog obilježavanja 20. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i 10. godina osnivanja naše škole koju planiramo obilježiti raznim aktivnostima od kojih smo jednu namijenili učenicima osmih razreda Požeško-slavonske županije pod pokroviteljstvom Požeške biskupije i Požeško-slavonske županije.

Radi se o izazovu u znanju i sportu pod nazivom “Tragom antike” s ciljem da se učenike osmog razreda upozna s duhom antike, koji ne znajući čuju, susreću i vide, ali ne prepoznaju. Inicijativa za izazovom krenula je od profesora i učenika naše škole kojom žele skrenuti pozornost na prisutnost desetogodišnjeg kontinuiteta klasičnog obrazovanja na požeškim prostorima, ali i pozvati učenike završnog razreda osnovne škole na ulazak u svijet gimnazijskih generacija, klasičara.

Natjecanje u znanju i sportu održat će se jedan radni dan u tjednu od 3. do 7. travnja 2017. godine.

Toga dana u prijepodnevnom (prva smjena) dijelu dana, provjeravat će se znanje iz književnosti, povijesti i geografije klasičnog razdoblja i opće kulture ekipno. Nakon stanke (pauze) za okrjepu, bit će provedeno natjecanje iz sporta u 5 disciplina, kao asocijacija na pet olimpijskih krugova: trčanja na 192 m (cijela ekipa), povlačenja užeta (cijela ekipa), skakanja u vrećama (1 učenik ispred ekipe), bacanja kamena (1 učenik ispred ekipe) i trčanja do 60 m (1 učenik ispred ekipe). Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada bit će u srijedu 26. travnja 2017. godine u sklopu večernjeg programa povodom obilježavanja desetogodišnjice. Obvezujemo se materijale za natjecanje u znanju poslati pratiteljima ekipa koje navedete u prijavi i objaviti na internetskoj stranici naše škole početkom veljače 2017. godine.

Svaka osnovna škola u Požeško-slavonskoj županiji može prijaviti najviše 3 ekipe od 5 učenika po ekipi, koji ne moraju pohađati isti razredni odjel odnosno koji se mogu kombinirati iz više razrednih odjela osmoga razreda. Rok za prijavu ekipa je petak 24. ožujka 2017. godine, a prijavu možete poslati poštom na adresu sjedišta Škole ili elektroničkom poštom na adresu e-pošte ravnatelj@katolicka-gimnazija.hr.

Ovom prilikom, najavljujemo vam već poznati Dan otvorenih vrata za četvrtak 27. travnja 2017. godine.

Rado Vas pozivamo i još radosnije iščekujemo zajedničku aktivnost učenika i nastavnika vaše i naše škole.

S osobitim poštovanjem,

Ravnatelj
Ivan Bedeničić, dipl. grec. i lat.