Domaćini kao i uvijek

I ove je godine naša škola bila domaćinom Biskupijskog natjecanja iz vjeronauka u kojem je sudjelovalo više od 80 srednjoškolaca iz 20 srednjih škola s područja čak šest različitih županija. Isto tako u Katoličkoj osnovnoj školi natjecalo se 40 osnovnoškolaca.

Predstavnici naše škole Jelena Dorić, Mijo Radić, Ružica Antolović i Mihaela Filipović prevođeni mentorom Marijanom Pavelićem ostvarili su zavidan uspjeh osvojivši drugo mjesto. Prvo mjesto osvojila je susjedna Gimnazija Požega, dok je među osnovnim školama najbolja bila OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice.
Ovo se specifično natjecanje organizira suradnjom Katehetskog ureda Požeške biskupije te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije. Olimpijada na temu „Misijska djelatnost Crkve“ sastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak“.

Biskupijskom/međužupanijskom natjecanju iz vjeronauka za srednje škole koji se odvijao u prostoru Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi pristupile su: Ekonomska i turistička škola iz Daruvara, Gimnazija iz Daruvara, Tehnička škola iz Daruvara, Elektrotehnička i ekonomska škola iz Nove Gradiške, Gimnazija iz Nove Gradiške, Srednja škola iz Novske, Srednja škola”Stjepan Ivšić” iz Orahovice, Srednja škola iz Pakraca, Ekonomska škola iz Požege, Gimnazija iz Požege, Katolička gimnazija s pravom javnosti iz Požege, Obrtnička škola iz Požege, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege, Tehnička škola iz Požege, Industrijsko-obrtnička škola iz Slatine, Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice, Industrijsko-obrtnička škola iz Virovitice, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Strukovna škola iz Virovitice i Tehnička škola iz Virovitice.

Pobjedničke ekipe iz osnovne i srednje škole će predstavljati Požešku biskupiju na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 5.-7. travnja o. g. u Topuskom.