Zahvala vlč. Karla Prpića, misionara u Ngaoundéré (Kamerun)

Karlo PrpićDragi vlč. Marijane, hvala vam na ugodnoj vijesti o akciji kojom ste me iznenadili kao božićnim poklonom. Primite moje pozdrave kao i naših pitomaca Vašim vrijednim mladim suradnicima. Takvim činima i gestama se najbolje odgajaju u savjesti za dobrotu i suosjećanje prema slabijima i možda potrebnijima. Jedan je to od načina kako se i stvarno može (do)živjeti dublje i vjernički neprolazna poruka Božića = mir, radost i trajna zahvalnost za Pohođenje s Neba i dar Života. Deus Caritas Est. Onaj koji vjeruje i služi mu riječju i DJELOM ostaje i neće se postidjeti dovijeka.

Mišlju i molitvom ujedinjeni nastavljamo naš vjernički hod kroz otajstvo Utjelovljenja sve do ulaska u sretni i vječni “BETLEHEM”. Svima Vama svako dobro i blagoslov ovih svetih dana i tijekom Nove 2018. uz srdačni pozdrav s “trbuha” Zemlje, ekvatora…

KaP. misionar


 

Izvještaj o provedbi karitativne akcije „Dajmo im šansu“

5dac4dfb-bd33-410c-a174-a6d2d573d58bU suradnji s Caritasom Požeške biskupije učenici Katoličke gimnazije organizirali su adventsku karitativnu akciju „Dajmo im šansu“ kojom su prikupljali novčanu pomoć za školovanje djece i mladih u Kamerunskoj biskupiji Ngaoundéré gdje misionarski djeluje prošlogodišnji školski duhovnik Karlo Prpić.

Predvođeni vjeroučiteljem Marijanom Pavelićem i maturantima iz 4.a razreda, gimnazijalci su od 11. do 20. prosinca izrađivali različite božićne ukrase koje su potom prodavali na štandu u šetalištu grada Požege. Akciju su podržali profesori i djelatnici škole svojim novčanim prilogom, a iz svoje su blagajne novčani prilog odvojili i članovi Dramske družine Katoličke gimnazije.
Odbivši sve troškove za nabavu potrebnih sredstava za izradu ukrasa, učenici su prikupili sredstva koja će biti dostatna za jednogodišnje školovanje sedam učenika u Kamerunu.

Zahvaljujemo svojim koji su podržali ovu plemenitu akciju naših mladih i na taj način posvjedočili svoju blizinu prema potrebnima.