Advent na Šalati

U dobroj dinamici i tempu u subotu 1.12. u pratnji prof. Marije Tonković naš školski zbor uputio se u Zagreb. U sklopu Adventa na Šalati, a u organizaciji Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu zborovi katoličkih gimnazija iz Zagreba, Osijeka, Virovitice, Splita, Dubrovnika, Slavonskog Broda i, naravno, Požege na smotri su se dobili priliku predstaviti dvjema pjesmama po vlastitom izboru.

47398159_2242137495805308_3471633520034578432_nSmotra se održala u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova na Šalati. Uz vodstvo prof. Tonković, klavirsku pratnju Filipa Petrovića i gitarsku pratnju Luke Marjanovića i Lucije Morvaj naš zbor predstavio se pjesmama Predivan Bog uz soliste Lorenu Jelavić i Antonija Bebeka te pjesmu Jerihonske zidine.  Na kraju smotre, kao iznenađenje za publiku, svih 9 zborova zajedno je otpjevalo kanon Magnificat.

Nakon smotre u dvorani Nadbiskupske klasične gimnazije za sve sudionike priređen je domjenak na kojemu su se učenici katoličkih srednjih škola mogli upoznati. Nakon domjenka, naši zboraši uputili su se prema glavnom zagrebačkom trgu kako bi posjetili najljepši advent Europe. Nakon šetnje Jelačićevim trgom, Ilicom, Zrinjevcem i Tomislavcem, zboraši su se obogaćeni novim iskustvom vratili kućama.