Gimnazijalac nekad i danas

Dan otvorenih vrata Katoličke gimnazije

Već tradicionalno i ove godine Katolička gimnazija svoja vrata otvorila je svima znatiželjnima, posebice učenicima osmih razreda osnovne škole, kako bi dobili što bolji uvid u život i rad škole, suživot učenika i profesora te na kraju donijeli najbolju odluku za nastavak svog obrazovanja. Tako su našu školu učenici i profesori 16. travnja predstavili posjetiteljima u najboljem svjetlu.

KRUG-ovci i prof. Vera

Prvi dojam na posjetitelje ostavila je izložba koju su KRUG-ovci zajedno s profesoricom Verom Ćuže-Abramović postavili na međukatu i našem, drugom katu kako bi slikama i predmetima dočarali kako je to bilo biti gimnazijalac nekad. Duž svih zidova drugog kata KRUG-ovci su postavili slike koje dočaravaju kako je to biti gimnazijalac danas, kako je to biti gimnazijalac u KG-u, a sve te slike donose i kratku, slikovnu retrospektivu škole.

Školski sportaši zajedno s profesorom Mariom Ragužem, Matejom Pehardom i Mirkom Cvetkom u dvorani su gostima pokazivali i s gostima igrali košarku, badminton, nogomet i odbojku, sportove kojima su školu predstavili na županijskim i državnim natjecanjima.

Da matematika može biti zabavna zajedno s učenicima potrudile su se dokazati profesorice Sanja Prša i Katarina Soldo Obućina. U učionici 2.b gosti su tako imali priliku okušati se u slaganju izazovnog tangrama, preslagivanju čačkalica, dešifriranju Cezarova kôda te raznim drugim zanimljivim matematičkim igrama.

Medijska radionica

Učionica 1.b bila je rezervirana za Tv sekciju Nautes i Novinarsku družinu Nautes. Profesor Marijan Pavelić zajedno sa svojim učenicima gostima su pokazivali sve mogućnosti koje nam donose medijske platforme na kojima mogu naći i službene profile škole. Uz mnoštvo zabavnih društvenih igara, imali su se priliku okušati u snimanju i iskusiti kako je to biti reporter.

Profesorica Marijana Ćorluka zajedno s dramskom družinom učionicu 1.a pretvorila je u malo improvizirano kazalište u kojemu su naši dramci neumorno izvodili predstave i monologe od kojih valja izdvojiti predstavu Poštovani! i monolog Filipa Kovačića Izaberi život koji su izvedeni na državnoj smotri LiDraNo.

KOŠ-ovci budući KG-ovci?

Jezična radionica u organizaciji naših jezičara profesorice Ivane Arambašić, Ivane Zovko, Milene Škode, Ivane Drmić, te našeg grecista prof. Dominika Pavelića privukla je velik broj učenika. Mnoštvo zanimljivih igara, posebice beer-pong (naravno, bez piva), oduševilo je mlađe goste koji su pokušavali ubaciti lopticu u čašu i tako izbjeći kaznena pitanja. Tamo su gosti imali priliku probati i engleski čaj s mlijekom, njemačke čokoladice te sir, švicarski specijalitet.

Radionica biologije i kemije bila je smještena, naravno, u prirodoslovni kabinet u kojemu su učenici pod budnim okom profesorica Martine Gucek i Martine Pospišil izvodili razne pokuse. Gosti su imali priliku pokušati složiti unutarnje organe na čovjekovu modelu, doživjeti na svojoj koži kako reakcijom željezova(III) nitrata i vode stvara umjetna krv, vidjeti herbarije i žive biljke te iskusiti kako se nastava biologije i kemije odvijala prije pomoću folija i grafoskopa koji je sadržaj s folija projicirao na zid.

Dramska radionica

Velik dio zasluga u koordinaciji Dana otvorenih vrata odnose učenici koji su pod ravnanjem prof. Josipa Katića neumorno provodili brojne grupe osmaša i tako omogućili da naši gosti uspiju obići sve što im je ove godine ponudila naša škola. I tako, zahvalni za još jedan produktivan Dan otvorenih vrata radujemo se novim mladim nadama u školi dogodine te novom, još boljem Danu otvorenih vrata škole!

 

Zanimalo nas je, naravno, jesmo li se uspjeli dostojno predstaviti našim gostima od kojih su neki bili hrabri i stali pred objektiv i podijelili s nama svoje dojmove.

Martina, Lucija i Barbara

 

Jako mi se svidjelo. Učenici KG-a su pristojni i baš su lijepo predstavili školu, radionice su zanimljive i zabavne i planiram upisati Katoličku gimnaziju.

Lucija Grbeš, OŠ „Mladost“ Jakšić

 

 

 

 

Radionice su super, uvijek volim najviše pogledati dramsku skupinu i njihove predstave, ali najzanimljivija mi je sportska radionica.

Edita Sertić Katolička osnovna škola u Požegi.

 

 

 

Bilo je odlično. Najzanimljivija mi je sportska radionica prof. Raguža. Super su pokusi iz kemije i biologije, najviše mi se svidjela duga u epruveti. Naučila sam nešto novo što prije nisam znala, bilo je baš lijepo i drago mi je što sam imala priliku posjetiti Katoličku gimnaziju.

Ema Šolić, Osnovna škola Vladimir Nazor Trenkovo

 

 

Stvarno je baš lijepo, poučno i zanimljivo. Najviše mi se svidjela jezična radionica, grčki jezik se čini baš zahtjevan, ali i zanimljiv. Učenici su baš lijepo prezentirali školu. Također su mi se svidjele društvene igre u učionici TV – sekcije, bilo je lijepo vidjeti puno učenika kako se zabavljaju.

Adam Marjanović, Katolička osnovna škola

 

 

Lucija Morvaj s Lukom i Dominikom

Tekst: Lucija Morvaj (2.b)

Izjave: Barbara Rezo i Martina Grbeš (1.a)

Foto: Novinarska družina Nautes i TV sekcija Nautes