Te Deum i prezbitersko ređenje našeg bivšeg učenika

U četvrtak 25. lipnja 2020. požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u požeškoj je Katedrali predvodio zahvalno euharistijsko slavlje “Te Deum” za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi te za učenike drugih osnovnih i srednjih škola grada Požege.

 

U požeškoj crkvi sv. Lovre 26. lipnja održano je molitveno bdijenje uoči prezbiterskog ređenja đakona Marka Milakovića iz Župe sv. Barbare u Jakšiću i Mateja Silukovića iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu. Na bdijenju, koje je predvodio Matej Filipović, župni vikar požeške Župe sv. Terezije Avilske, sudjelovali su mladi grada Požege, članovi molitvenih zajednica te drugi vjernici iz požeških i župa odakle dolaze ređenici.

Za vrijeme euharistijskog slavlja koje je u subotu 27. lipnja 2020. godine u požeškoj Katedrali predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima i vjernicima za prezbitere Požeške biskupije zaređeni su đakoni Marko Milaković iz Župe sv. Barbare u Jakšiću i Matej Siluković iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, bivši učenik naše škole.

 

 

Tekst i fotografije: Požeška biskupija