Od sutra nastava na daljinu

Poštovani učenici i roditelji,

Od ponedjeljka, 21. rujna 2020. godine, Katolička gimnazija s pravom javnosti prelazi na nastavu na daljinu putem interneta, na takozvani model C.

Usprkos velikim naporima učenika i djelatnika škole oko pridržavanja epidemioloških mjera, obavještavamo vas da je Epidemiološka služba odredila samoizolaciju za jedan razredni odjel i 14 djelatnika. Slijedom toga, nije moguće održavati nastavu u školi te ćemo od sutra organizirati nastavu online posredstvom platforme MS Teams.

Učenici su dužni svaki radni dan pristupati materijalima i slijediti upute nastavnika, te u slučaju nepristupanja virtualnim učionicama, opravdati svoj izostanak liječničkom ili roditeljskom ispričnicom. Komunikacija u virtualnom okruženju treba biti primjerena odgojno – obrazovnom procesu.

Za sve poteškoće i nejasnoće obratite se razrednicima, a o svemu ostalome bit ćete pravovremeno obaviješteni.

 

Preporuke naših epidemiologa:

  1. Osoba u samoizolaciji treba biti na kućnoj adresi i odvojena od ostalih ukućana u najvećoj mogućoj mjeri.
  2. Ostali ukućani mogu nastaviti ići na posao ili u školu i obavljati najnužnije obveze. Ukućani trebaju izbjegavati neobavezna druženja, velika okupljanja (rođendani, svadbe, mise…), posjete starijim osobama kao i odlaske u zdravstvene ustanove, osim ako je nužno i u dogovoru s izabranim liječnikom.
  3. Najvažnije: ako učenik ili netko od ukućana dobije simptome kao što su povišena tjelesna temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima i kostima, kašalj, glavobolja, grlobolja, gubitak osjeta okusa i mirisa, treba se javiti izabranom liječniku u njegovo radno vrijeme. Liječnik će ga naručiti na testiranje na COVID-19, a do dolaska nalaza testiranja svi ukućani ostaju doma.