Predstavljanje škole u Pakracu

U utorak, 16. ožujka 2021., prigodom priprave za proslavu svetkovine sv. Josipa, nekoliko učenika naše škole posjetilo je u Pakracu župu Uznesenja BDM, kako bi predstavili našu školu i Kolegij Požeške biskupije. Uz vjeroučitelja, prisutni su bili učenici 4.a razreda Antonio Bebek i Luka Marjanović, te Dominik Fogadić, učenik 3.a razreda. Na programu su bili prisutni učenici osmog razred osnovne škole iz Pakraca, ovogodišnji krizmanici, koji su pred upisom srednjih škola.

Svetu misu u 18 sati predvodio je vjeroučitelj, vlč. Krunoslav Siroglavić, uz domaćeg župnika, vlč. Jozu Zorića. Nakon svete mise uslijedio je program predstavljanja škole. Najprije je maturant Luka Marjanović koristeći prezentaciju predstavio prisutnima Katoličku gimnaziju u Požegi, opisujući ukratko kako je škola nastala, koje programe nudi, te koje su aktivnosti koje mogu susresti učenici koji upisuju našu školu.

 

Predstavljanje škole završilo je puštanjem videa KG LipDub: Can’t Stop The Feeling. Uslijedila su potom dva monologa. Najprije je Antonio Bebek izveo djelo „Eli! Eli! lama azavtani?!“ (Silvije Strahimir Kranjčević), a potom je Luka Marjanović nastupio s monologom „Osamljeni čovjek u tingl-tanglu“ Vjekoslava Majera s kojim je nastupio sutradan na županijskom Lidranu.

Nakon monologa, prefekt Kolegija vlč. Siroglavić upoznao je prisutne s mogućnošću boravka u Kolegiju Požeške biskupije, s načinom i pravima upisa, te s odgojno-obrazovnim programom kojeg Kolegij nudi. Dominik Fogadić prisutne je upoznao s dnevnim redom Kolegija, a predstavljanje je završeno puštanjem promo videa „Kolegij Požeške biskupije“.