Županijsko natjecanje u poznavanju klasičnih jezika

Uza sve izazove koje ova školska godina, ni po čemu slična uobičajenima i dobro nam poznatima, te poštujući sve epidemiološke mjere u našoj Školi u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. održano je Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika.

Osim učenika naše Škole, sudjelovali su još učenici Gimnazije Požega i Srednje škole Pakrac. Natjecanje se održalo u 4 kategorije. Latinski za Gimnazije, Latinski za strukovne škole,  Latinski jezik  – klasične gimnazije i Grčki jezik.

U kategoriji Gimnazija prvo mjesto osvojio je Nikola Krijan, učenik Gimnazije Požega. Naša učenica Lana Antonić dijeli  6.mjesto s Antom Jakovljevićem, učenikom Gimnazije Požega. Tea Tutić  osvojila je 7.mjesto, a Andrea Budimlić dijeli 10. s Ivonom Halas, također iz Gimnazije Požega.

Zanimljive su nam još kategorije latinski-klasične u kojem je Magdalena Černušak osvojila 1. mjesto, Juraj Filipović 2., Helena  Makarević  3. i Leonarda Zelenika 4. mjesto .

Leonarda Zelenika sudjelovala je i na natjecanju iz grčkog jezika kao jedini predstavnik i osvojila 1. mjesto.

Radujemo se što smo i ove godine mogli ugostiti svoje kolege profesore i učenike u našoj školi, vidjeti se uživo (makar i pod maskama) , natjecati se u znanju i rasti u spoznajama.  Do sljedećeg susreta uživo!

Vivat academia,
vivant professores,
vivat membrum quodlibet,
vivant membra quaelibet,
semper sint in flore!