Zoom u djetinjstvo – mala svečanost proglašenja najboljih

Fotografijama se vraćamo u djetinjstvo. Zoom u djetinjstvo fotografski je natječaj nastao u sklopu projekta Noć knjige koja se ove godine prvi put održala u našoj školi. Projekt je planiran kao upoznavanje i čitanje djela spisateljice Julijane Matanović koja se, nažalost, razboljela i nije prisustvovala projektu. Povod projektu i natječaju zapravo je Godina čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske donijela kao odluku krajem prošle godine. Noć knjige obilježena je čitanjem spisateljičinih djela, ispijanjem čaja (ili kave) te ugodnim razgovorima.

Na samom fotografskom natječaju sudjelovalo je 11 učenika s 28 fotografija od kojih je 21 ušla u uži izbor. Profesori koji su činili stručni povjerenstvo su prof. Vera Ćuže-Abramović, prof. Marijana Ćorluka, prof. Miroslav Paulić te knjižničarka Manuela Polak. Na početku programa ravnatelj Bedeničić pozdravio je sve prisutne, a potom je knjižničarka predstavila kako se odvijao cijeli projekt. Kriterije po kojima su se odabirale fotografije te karakteristike najboljih predstavila je prof. Ćuže-Abramović.

Tako je za najbolju fotografiju odabran rad Ane Šain, učenice 2.b razreda. Drugo mjesto osvojila je Jurja Mautner, učenica 2.a razreda, koja je ujedno osvojila i nagradu publike. Treće mjesto podijelile su dvije učenice, Karla Kujundžija (2.b) te Hana Boban (3.b). Ostali učenici koji su sudjelovali su: Ana Ciganović, Gabrijel Aladrović, Nora Šarić, Tea Šolić, Helena Makarević, Marta Štimac te Antonio Bebek.

Profesorica Ćorluka ukratko je rekla nešto o projektu večeri čitanja proze Julijane Matanović organizirana u Godini čitanja nakon čega je prikazan video uradak TV sekcije o samom događaju. Organizatori su najavili nove čitalačke večeri kao i fotografske natječaje, a mi se nadamo i bez korone i u još većem broju.

Foto: Nora Šarić i Karlo Bleiziffer