Održan zajednički roditeljski sastanak

U četvrtak 23. rujna 2021. u 16 sati održan je zajednički roditeljski sastanak u Dvorani Sv. Terezije Avilske. Sve prisutne roditelje, s radošću zbog susreta uživo, pozdravila je prof. Nikolina Bodolović, koja je moderirala ovaj događaj. Susret je započeo molitvom za obitelji koju je predvodio vlč. Krunoslav Siroglavić. Zatim je sve okupljene pozdravio ravnatelj škole prof. Ivan Bedeničić te uputio riječ podrške i poziv na suradnju.

Roditeljima se predstavila prof. Ivana Zovko koja je ove godine u dodatnoj ulozi stručne suradnice pedagoginje. Prezentirala je područja svog rada i pozvala roditelje na komunikaciju i suradnju u novoj školskoj godini.

Zatim je vlč. Krunoslav Siroglavić prezentirao roditeljima Odgojno -obrazovni projekt katoličkih škola, naglasio ulogu škole u izgradnji katoličkog identiteta te istaknuo ulogu roditelja u školskoj zajednici. Također je prezentirao roditeljima rezultate ankete provedene među učenicima koji pokazuju velik interes učenika za aktivnosti duhovnog sadržaja, kao i značajnu važnost koju učenici pridaju aktivnostima duhovnog karaktera.

Psihologinja Nikolina Bodolović izvijestila je prisutne o aktivnostima koje je provodila tijekom protekle školske godine. Prezentirala je novi preventivni projekt U zdravom tijelu zdrav duh – očuvajmo mentalno zdravlje mladih koji će se od ove godine provoditi među učenicima 1. i 2. razreda, s ciljem edukacije mladih o načinima očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja, važnosti brige o sebi, prepoznavanju znakova poteškoća, te  pružanja pravovremene psihološke podrške učenicima koji imaju težu prilagodbu i lošije se nose s promjenama.

Psihologinja je kratko prezentirala Šalabahter za roditelje, kao podsjetnik o preduvjetima uspješnog učenja gdje je naglasila važnost spavanja i zdrave prehrane, planiranja učenja zbog opsežnosti gimnazijskog programa, upozorila na distraktore učenja u vidu pametnih telefona, te istaknula važnost osobnih ciljeva kao motivacijskih faktora.

Drugi dio roditeljskog sastanka održao se potom u razrednim učionicama s razrednicima.