Predstavljen program Škole za Afriku

U srijedu 16.11. psihologinja Nikolina Bodolović učenicima je predstavila UNICEF-ov program Škole za Afriku u koji se ove godine uključila naša škola.

Ovogodišnji program namijenjen je poticanju obrazovnih mogućnosti kod dječaka i djevojčica Etiopije, gdje čak 7,3 milijuna djece trebaju podršku kako bi nastavili svoje obrazovanje, a tek svako treće dijete završi OŠ. Proteklih godina program je bio namijenjen djeci Ruande, Etiopije, Burkine Faso, Madagaskara te sada ponovno Etiopije. Iskazujući solidarnost želimo dati svoj doprinos programu i učiniti da se njihova svakodnevica promijeni nabolje.

U tu svrhu molimo i pozivamo sve učenike, njihove roditelje i djelatnike škole da pripreme krušne proizvode, kolače ili kekse u okviru svojih mogućnosti te da se u četvrtak 24.11. 2022. pod velikim odmorom uključe u prigodnu prodaju hrane na međukatu škole, koju će koordinirati Volonterski klub naše škole.

Sav prikupljen novac od prodaje u UNICEF-ovim kutijicama, bit će transparentno uplaćen na račun UNICEF-a. Veliko hvala svima!