Adventska duhovna obnova za učenike

U ponedjeljak, 5. prosinca 2022. održana je adventska duhovna obnova za učenike Katoličke gimnazije.
Predvoditelj obnove bio je vlč. Hrvoje Maltarić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i župnik iz Kraljeva Vrha. Duhovna obnova započela je katehezom u Dvorani sv. Terezije Avilske. Na samom početku kateheze sve okupljene, a na poseban način predvoditelja, pozdravio je vlč. Tomislav Dokoza, vjeroučitelj i duhovnik naše Škole. Uslijedila je molitva nakon koje je vlč. Hrvoje progovorio o tome kako bismo uvijek svoj pogled, po motivu i uzoru na sveta Tri kralja, trebali uzdizati prema gore kao što su mudraci gledali prema gore u zvijezdu koja ih je vodila prema Gospodinu. Kako bismo to učinili, potrebno je pronaći vrijeme za mir, molitvu i sabranost koja je put prema Gospodinu, u vremenu u kojem su misli učenika usmjerene na ocjene, školu, ali i društvene okolnosti u kojima se nalazimo – naglasio je vlč. Hrvoje.

Nakon kateheze svi učenici uputili su se u požešku katedralu gdje je klanjanjem nastavljena duhovna obnova. Svoje zahvale i molitve u tim su trenucima učenici prinijeli Gospodinu pjesmom, šutnjom i zazivima. Uz to za vrijeme euharistijskog klanjanja bila je i mogućnost sv. ispovijedi. Ljepoti euharistijskog klanjanja uvelike je pridonio zbor Katoličke gimnazije pod vodstvom prof. Marije Tonković.
Zahvaljujući dragome Bogu na ovom lijepom i važnom događaju, ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji adventske duhovne obnove za učenike.