Završila Statistička olimpijada

Završila je nacionalna faza statističke olimpijade koju je provodio Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske zajedno sa 18 statističkih ureda Europske unije.
Na natjecanju u kategoriji A za učenike 3. i 4. razreda srednje škole našu školu predstavljala je ekipa NASČETIRI u sastavu Luka Adžić, Krešimir Dukmenić i Željko Gomerčić pod mentorstvom profesorice Katarine Soldo Obućina.

U prvom krugu natjecanja ekipa je uspješno riješila tri ispita (ispit općeg znanja, ispit iz korištenja izvora službenih statističkih podataka i ispit razumijevanja statističkog teksta) i plasirala se u drugi krug natjecanja u kojem je analizirala podatke statističkog istraživanja o vanjskoj migraciji stanovništva Republike Hrvatske od 2017. do 2021. godine i izradila prezentaciju u skladu s definiranim pravilima.

Čestitke našim olimpijcima jer su se pokazali uspješnima u razumijevanju raspoloživih statističkih podataka i provjeri poznavanja statističkih pojmova i izračuna, a pogotovo jer ih je kao takve prepoznao i Državni zavod za statistiku te ih prigodno nagradio.

Olimpijci vam poručuju:

Ako misliš da je statistika dosadna, imaš krive podatke!

Prezentaciju naših učenika možete pogledati u prilogu.

Ekipa_NASČETIRI