Bolje spriječiti nego liječiti

Ovisnosti, alkohol, kocka, igre na sreću, trgovina ljudima, diskriminacija, predrasude, nasilje, mentalne smetnje.

U suradnji sa institucijama i svojim snagama provodimo bogat školski preventivni program.

Gospodin Miro Miličević iz MUP-a Požeško- slavonske županije prezentirao je našim maturantima temu trgovine ljudima u okviru projektu Zajedno, kao i zanimljivo predavanje o alkoholu i mladim vozačima.

Županijski zavod za javno zdravstvo, psiholog Dejvid Zombori u suradnji s MUP-om, gosp. Mirom Miličevićem prezentirali su našim prvim razredima temu ovisnosti, a učenici su se aktivno uključili brojnim pitanjima i zapažanjima.

Županijski zavod za javno zdravstvo Požega, psihologinja Sanja Samaržija, prezentirala je našim prvim razredima temu kocke i igara na sreću, problematiku čiji se porast sustavno bilježi.

Udruga Humanum prof. Nikolina Grbavac provela je s našim drugim razredima radionicu Mitovi o ovisnosti te s trećim razredima radionicu Ne budi anksiozan – diši.

Vjeroučitelj Tomislav Dokoza provodio je aktivnosti Odgojno-obrazovnog projekta katoličke škole poput obilježavanja dana ljubaznosti i desetica za prijatelja koje su značajno doprinijele prijateljskoj atmosferi među učenicima i djelatnicima škole.

Školska psihologinja Nikolina Bodolović provela je u trećim razredima radionice programa SNEP – seksualno nasilje prevencija i edukacija, s ciljem osvještavanja uzroka i posljedica nasilja ususret nadolazećem Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama.

Prigodnim panoom obilježili smo Međunarodni dan tolerancije potičući učenike na zakonske i moralne obveze, ali iznad svega Kristovu zapovijed ljubavi prema bližnjima. Sa istim ciljem učenici 2.b i 3.a razreda sudjelovali su 16.11. na kazališnoj predstavi Zaviri u moj film udruge Vrapčići u organizaciji Društva psihologa naše županije, kojom se želi educirati učenike o psihičkim smetnjama i smanjiti stigmatizaciju oboljelih.