PRVAKINJE U BADMINTONU

3ae447e5-a84d-4080-91c9-867c7623ed2eŽupanijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola u badmintonu održalo se 22. siječnja u Pleternici, a domaćin natjecanja bila je Osnovna škola fra Kaje Adžića. Radi se o sportu za koji neki drže da je star i preko 2000 godina, ali za koji sigurno znamo da se formira tek u 19. st. u Engleskoj, a svoj procvat doživljava polovicom 20. st. u Aziji koja danas ovim sportom dominira.

Natjecanje su otvorili dječaci i djevojčice osnovnih škola, a zatim su nastupili djevojke i mladići srednjih škola. U konkurenciji djevojaka natjecale su se Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega i Katolička gimnazija iz Požege.

Prvu utakmicu igrale su ekipe naše škole i Gimnazije u kojem je prvi singl dobila naša igračica Iva Budimir uvjerljivom razlikom. Njoj se pobjedom pridružila i Katarina Puharić, dok su u paru Iva Budimir i Tara Stipanović pobijedile gimnazijalke s uvjerljivih 3:0. Drugu utakmicu, protiv Ekonomske škole, otvaramo porazom Katarine Puharić u neizvjesnom singlu na dva razlike, no u drugom uvjerljivo dobiva naša kapetanica Iva Budimir ponovo visokom razlikom. Tara Stipanović potom gubi od najbolje igračice Ekonomika, dok Katarina Puharić pobjeđuje svoju protivnicu. Na kraju su u igri parova Iva i Tara ponovno uspješne za konačnih 3:2 protiv izvrsnih ekonomki. Potrebno je napomenuti da je kao rezervna igračica spremno čekala i Monika Lončarević.

d467e95e-2854-4102-b5b9-f91854bf0600Ono što slijedi treneru prof. Mariju Ragužu i njenim igračicama jest pripremiti uvjete za treninge i predstaviti našu školu   na regionalnom natjecanju koje će se održati u ožujku.