POZIV NA PETO HODOČAŠĆE POŽEŠKOM GOROM GOSPI OD SUZA U PLETERNICU

ŠPD „Pegaz“ Katoličke gimnazije u Požegi

Dragi mladi kolege ljubitelji prirode i planinarenja, ali i svi štovatelji Gospe od Suza, pozivamo vas da nam se pridružite na petom hodočašću Gospi od Suza u Pleternicu koje će se održati u petak, 30. kolovoza 2024.

Ovo hodočašće nudi alternativu klasičnom putu koji je dosada podrazumijevao hod županijskom cestom od Požege do Pleternice – bez hlada, često i bez pješačke staze, a u društvu brojnih većih i manjih prometala!

Pozivamo vas, stoga, da nam se pridružite i pobliže upoznate svoj kraj, ceste i staze na Požeškoj gori (Katolička gimnazija – Kapelica sv. Vida – Komušina – Ćosine Laze – Vasine Laze – Starac – Pleternica) koje će nas šetnjom po debelom šumskom hladu i u Bogom danoj tišini dovesti konačnom cilju – svetištu Gospe od Suza u Pleternicu.

Duljina samoga puta je 14,8 km, a najviša točka na koju bi se popeli iznosi 370 m/nv.

Polazak je predviđen u 11 sati ispred Katoličke gimnazije, a ZAJEDNIČKI povratak vlakom koji iz Pleternice polazi u 21,22 sati. Mogućnost organizacije vlastitog prijevoza.
Obavezno je prigodno se obući za ovakav put – prigodne tenisice, visoke čarape, laganiju odjeću, pokrivalo za glavu, odjeću za presvući se, dovoljne količine vode, DOBRU VOLJU, 1,48 € za vlak!
Prijave nisu potrebne, ali nisu na domet. Prijave i dodatna pitanja možete uputiti na facebook profil Ugo Parampion ili profil Katoličke gimnazije.

SVI SU DOBRODOŠLI!

VAŽNE INFORMACIJE
Polazak: 11 h Katolička gimnazija
Dolazak: oko 17 h Pleternica
Sveta misa: 19 h
Povratak: 21,22 h (Željeznički kolodvor Pleternica)
Dolazak u Požegu 21,44 h
Cijena karte: 1,48 €
Prognoza: sunčano (27 – 31 ˚ C)
Plan puta: Katolička gimnazija – Kapelica sv. Vida – Komušina – Ćosine Laze – Vasine Laze – Starac – Pleternica