Zagreb – za svakoga po nešto

Na petak 13. mjeseca studenog učenici Katoličke gimnazije uputili su se put Zagreba na Interliber ali svaki razred prema svom programu. Prvi i treći razredi posjetili su izložbu Leonardo da Vinci – genij i njegovi izumi u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma. Kao drugi dio programa prvi i drugi razredi išli su u CineStar gdje se za njih prikazivao dokumentarni film Amazonija 3D. Drugi razredi također su tijekom svog bogatog dan posjetili Prirodoslovni muzej.
Kao središnji dio dana svi su razredi imali priliku posjetiti Zagrebački velesajam, točnije međunarodni sajam knjiga i Interliber ili Sajam glazbe i multimedije – infogamer by reboot. Maturanti naše gimnazije u sklopu upisa na fakultet posjetili su Studentski centar gdje se održala Smotra fakulteta. Pored toga, jutro su iskoristili za posjet jedinstvenom u svijetu Muzeju krapinskih neandertalaca.
Večer u Zagrebu dočekali su treći i četvrti razredi koji su u Zagrebačkom kazalištu mladih pogledali predstavu Elza hoda kroz zidove. Predstavu su pogledali i članovi dramske družine i neki bivši učenici naše škole.