Sretno ZAJEDNO u novo ljeto

Cijenjeni i dragi suzajedničari naše Katoličke gimnazije!

Mislim da nije potrebno posebno razlagati smisao ovog uvodnog pozdrava, ali je ipak dobro okrenuti se ponekad i pogledati ad fontes – izvore.

 A dokumenti koji su prethodili stvaranju naše škole upravo viču – zajednica.

1330423_childrens_hands_1
Obitelj, Škola, Domovina, Crkva – ZAJEDNICA!

Polazeći od te temeljne ideje koja progovara iz svih konstitucijskih dokumenata koji obrazlažu i opravdavaju postojanje katoličkih škola, smatram da je taj pojam, tu ideju dobro uzeti kao svojevrsni etalon uspješnosti našeg prijeđenog puta, ali i izglednosti dostizanja željenog cilja.

A gdje se očitovala zajednica? Jesmo li je bili svjesni, makar intuitivno? Jesmo li se doista za to zajedništvo opredijelili?

Neću biti sudac, ali i sebi i vama želim i nastojat ću postavljati pitanja! Odgovore možete izreći u tišini svoje savjesti, u razgovoru  s roditeljima, kolegama, profesorima, ali i u članku, osvrtu, kritici na našim stranicama. A možete ova pitanja i ignorirati! No, i ignorancija zahtijeva neki odgovor…

Jesmo li doista, u svemu prigrlili zajedništvo koje nam nudi Stvoritelj?

Jesmo li doista iskoristili sve ono što nam je Crkva (vjeroučitelji, svećenici, biskupi, tradicija, puk) ponudila za zajednički hod ovim vremenom i prostorom?

Jesmo li doista doživjeli Domovinu i Grad svojom zajednicom?

Jesmo li osjetili i gradili zajedništvo naše Škole?

Osobno sam iščitavao i pronalazio u svima vama (od roditelja, učenika, profesora i djelatnika) odaziv koji me tjerao i tjera na daljnji trud, nove ideje i želju da rastemo na naše i zajedničko dobro. Hvala svima jer svaki od nas jest (i onda kada je to gotovo nevjerojatno) moguća inspiracija onome pokraj sebe za velika djela. A mi jesmo stvoreni za velika djela! Takve nas je Bog stvorio i osposobio! Takvima doživljavajmo sebe i svoje (i trenutne) suputnike i vidjet ćete da će se brda premještati!

Neka Bog blagoslovi naše napore! Neka nam udijeli duha strpljivosti i razboritosti (i učenicima i profesorima i roditeljima!!!)! Da mognemo zajedno s maturantima ustvrditi dobar sam boj bio, vjeru sačuvao, trku završio.

Neka vam vizija godišnjih odmora, praznika, raspusta bude dodatnim movensom u finišu ovogodišnje školske trke!

Volim vas i pozdravljam!

Laudetur Iesus Christus!

Ravnatelj

Požega, 25. svibnja 2016.