Kriva je trema

Kako bismo vam dočarali kako je izgledao jučerašnji školski LiDraNo iz perspektive onih koji su stajali pred povjerenstvom, razgovarali smo s onima koji su ostavili najbolji dojam, a koji su se natjecali za samo jedno mjesto predstavnika naše Gimnazije na ovogodišnjem županijskom LiDraNu. Je li lako biti član dramske skupine i baviti se umjetnošću, i je li se lako natjecati protiv svojih kolega, pitali smo nekoliko tzv. Charlijevih anđela. Među njima je bio i ovogodišnji apsolutni pobjednik, Petar Petrović, ali i Mia Bošnjak, Mirko Filipović te Romana Ronta. Za sve njih je ovo velik uspjeh jer su se samostalno pripremali, bez pomoći svoje mentorice, prof. Ćorluke, a konkurencija je, kako smo već rekli, bila izrazito jaka.

DSC_0061
Petar Petrović kao Maestro

Petar Petrović, kao najpričljiviji, opisao nam je svoje pripreme, samu izvedbu te doživljaje nakon iste. On se pripremao gotovo dva tjedna za ulogu Maestra, razočaranog intelektualca, veselog hedonista i pijanca iz romana Kiklop Ranka Marinkovića. Kako kaže, lik mu je baš „legao“, iako se bojao da ne bi pretjerao u tom „pijanstvu“ te se njegova uloga mogla povjerenstvu učiniti trivijalnom. Dodaje kako je zadovoljan nastupom posebno zbog činjenice da je po prvi puta bio potpuno opušten i neopterećen, a ova uloga ga je promijenila kao glumca, naravno u pozitivnom smislu. Pobjedu nije očekivao zbog jake konkurencije, no dodaje kako je istoj najvjerojatnije doprinijelo njegovo iskustvo budući da je član dramske već četiri godine.

DSC_0046
Mia Bošnjak kao Optužena

Mia Bošnjak, koja se također predstavila monologom, kaže kako nije u potpunosti zadovoljna ovogodišnjim nastupom jer ju je trema „pojela“ posebno jer je ona bila ta koja je probijala led. Dodala je kako nije kao Petar uživala u svojoj izvedbi te da je tijekom priprema bila puno zadovoljnija svojom izvedbom. Istaknula je da joj je sam nastup prebrzo prošao, brže nego što je očekivala. Sa sigurnošću tvrdi kako je prošlogodišnjom izvedbom bila zadovoljnija, dok pobjedu nije očekivala jer je pretpostavljala da će Petar biti taj koji će i ovaj put ići dalje zbog svoje, kako ona kaže – predanosti.

DSC_0050
Mirko Filipović kao Mladić

Dojmovi novog člana dramske skupine, Mirka Filipovića, jesu da, unatoč brojnim pohvalama povjerenstva, također nije zadovoljan svojim kazivanjem Šimićeve poezije jer je, kaže, zahvaljujući velikoj tremi, brzao u svom nastupu. Za sljedeći nastup razmišlja o predstavljanju monologom jer se želi okušati u nešto zahtjevnijem zadatku i sam sebi pokazati da to može. Mirko, baš kao i Mia, smatra da mu se nastup činio boljim unutar četiri zida vlastite sobe. Dodaje da jako žali što otpočetka nije član Charlijevih anđela, ali da ima još jednu godinu priliku pokazati što sve zna i usavršiti se.

CSC_0111
Romana Ronta kao Gavranova Judita

Povjerenstvo je posebno oduševila Romana Ronta svojim monologom Gavranove Judite. Inače samozatajna, tiha i skromna Romana kaže kako je zadovoljan svojom izvedbom, iako je trema i nju držala, ali i da je znala da će povjerenstvo odabrati Petra zbog njegovog iskustva i konstantnosti. Što se tiče priprema, kaže kako se nije pretjerano pripremala i da joj nije bio problem naučiti tekst.

Za kraj naše mlade glumačke nade poručuju kako se nadaju da će se nastaviti baviti glumom i u tome se usavršavati. Trenutno se pripremaju za nastup na LiDraNu gdje će dramska skupina zajednički izvesti predstavu o kojoj nam nisu htjeli ništa otkriti. Cilj im je plasirati se na državno natjecanje, a mi im u tome želimo puno sreće.