MAESTRA MAESTRALNO MAESTRO PETROVIĆ

DSC_0087Razdoblje je školskih natjecanja, a to najbolje znaju naši učenici koji se za njih pripremaju i na njima natječu. Za nama su vjeronauk i geografija, engleski, latinski i grčki jezik, matematika i fizika, dok se danas održalo natjecanje iz njemačkoga jezika te pojedinačni scenski nastupi članova dramske skupine koji su se natjecali za jedno mjesto koje će predstavljati školu na županijskom LiDraNu čiji je ove godine domaćin OŠ Julija Kempfa u Požegi. Stručno povjerenstvo koje su za ovu priliku činili ravnatelj škole prof. Bedeničić, prof. Ćorluka, prof. Ćuže-Abramović te prof. Paulić imali su nezavidan zadatak – odabrati jednog koji će nas najbolje predstavljati. Natjecalo se osmero mladih glumaca, a podršku im je pružilo nekoliko njihovih kolega iz dramske družine.

 

Ugodno iznenadili mlađi glumci

DSC_0091Led je probila Mia Bošnjak monologom Slavenke Drakulić Optužena. Nakon nje slijedila je Maja Grgić kazivanjem pjesme Mi smo se sreli A. B. Šimića. Nakon dvije djevojke predstavio se Mirko Filipović, od ove godine novi član dramske skupine, također kazivanjem Šimićeve pjesme Mladić. Još jednim monologom, onim Erica Kaisera pod imenom Charge, predstavila se Đurđica Malčić. Zadatak Nikoline Berić bio je još jedna interpretacija ove godine popularnog A. B. Šimića, ovaj put se radilo o Pjesmi iznad zemlje. Svoje mjesto pod školskim reflektorima dobio je i, moglo bi se reći, naš stari glumac Petar Petrović koji je uprizorio lik Maestra iz romana Kiklop Ranka Marinkovića. Za kraj su se još dvije djevojke predstavile monolozima, to je Romana Ronta Gavranovom Juditom te Maja Vukić ulomkom iz romana Hotel Zagorje I. Simić Bodrožić.

Marinković za LiDraNo

DSC_0074Nažalost, mjesta za ovogodišnji LiDraNo, baš kao i svake godine, bilo je samo za jednog glumca. Unatoč vrlo dobroj predstavi pa čak i ugodnim iznenađenjima nekih novih glumaca, povjerenstvo je jednoglasno proglasilo izvedbu Petra Petrovića najboljom, najkompletnijom, najizražajnijom. Glasnogovornik povjerenstva, ravnatelj Bedeničić, komentirao je da mu je ova uloga „baš legla, kao ni jedna do sada“, na što je naš predstavnik na LiDraNu dodao kako se i on po prvi put osjećao baš ugodno. Povjerenstvo je prisutnima predstavilo daljnje planove škole u kojima će sudjelovati i naši glumci upravo onim komadima koji su ove godine oduševili, pri tom izdvajajući Juditu Romane Ronte i Optuženu Mije Bošnjak.

Kao što smo u uvodu i rekli, danas je održano i natjecanje iz njemačkoga jezika na kojem je sudjelovala učenica 3.b razreda Karla Zapalac i ostvarila visok postotak riješenosti testa. Nadamo se da će rezultati sa školske razine biti dovoljni za viši rang natjecanja.