Građanski se obrazujemo

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda jedan radni dan gradonačelnika, što to sve on točno radi, tko mu sve pomaže, gdje boravi itd., upravo danas je bio dan kad ste mogli saznati odgovore na ova i slična pitanja. Naime, danas, 9. ožujka  2016., a povodom Dana grada, vrata Gradske kuće u Požegi bila su otvorena za sve građane Požege. Svi zainteresirani mogli su posjetiti i proći Gradskom kućom, razgovarati s gradonačelnikom gosp. Vedranom Neferovićem o stanju u Gradu, o njegovom radu i radu njegovih pomoćnika, budućim planovima u Požegi…

DSC_0013Priliku za to imali su i brojni požeški srednjoškolci pa tako i naši KG-ovci, učenici trećih i četvrtih razreda pod vodstvom prof. Škode. Oni su također posjetili Gradsku kuću gdje im je objašnjeno kako točno funkcionira trenutna vlast u Požegi, što se sve poduzima za bolju budućnost grada, tko sve anticipira u tome, a sve u cilju promoviranja otvorenosti javnosti, posebice mladima. Gospodinu Neferoviću smo uputili i par pitanja poput onih najaktualnijih kako zadržati mlade u Požegi i kakav je njegov dojam novoizabrane vlade? Na prvo pitanje odgovorio nam je kako on ne vidi razlog zbog kojeg mladi Požežani odlaze u veće gradove poput Zagreba jer, po njegovom mišljenju, Požega nudi jako dobre uvjete za život mladih budući da je život u Zagrebu mnogo skuplji od života u Požegi. Na sljedeće pitanje je odgovorio kako novoizabrana vlada treba što prije početi s nekakvim konkretnim mjerama i odlukama jer ovakva situacija ide na štetu upravo manjim gradovima kao što je Požega jer im se smanjuje proračun, a potrebe građana i samog grada ostaju iste ili se povećavaju.

Iako posjet nije bio pretjerano dug, bio je dovoljan da ostavi pozitivan dojam na naše gimnazijalce budući da su pri povratku konstruktivno raspravljali izmjenjujući dojmove i stavove.