Duh i duhovnost učitelja i djelatnika katoličke škole

strucno2
U subotu, 9. travnja u prostoru Međubiskupijskog sjemeništa i Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu održano je stručno usavršavanje djelatnika katoličkih osnovnih i srednih škola u Republici Hrvatskoj. Tema stručnoga skupa na kojem su aktivno sudjelovali i djelatnici naše Katoličke gimnazije bila je “Duh i duhovnost učitelja i djelatnika katoličke škole”.

Nakon kratkog pozdrava i uputa voditeljice Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivane Petrak, prisutnima se obratio biskup Antuna Škvorčevića koji je predsjednik
Vijeća HBK za za strucnokatolički odgoj i obrazovanje.

U dopodnevnom dijelu skupa predavanja su održali doc. dr. sc. Dario Tokić sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i doc. dr. sc. Niko Bilić sa Filozofskog fakulteta družbe Isusove u Zagrebu.
Nakon kratke pauze za ručak uslijedile su tematske radionce u kojima se prvenstveno raspravljalo o kurikularnj reformi s posebnim naglaskom na katoličke škole. Skup je zaključen zajedničkim euharistijskim slavljem u kripti sjemenišne crkve sv. Antuna Padovanskog, a predvodio ju je biskup Antun Škovrčević u koncelebraciji s prisutnim svećenicima.