Sustav prijevoza učenika srednjih škola

Prikupljanje osobnih identifikacijskih brojeva (OIB) za izradu novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola u školskoj godini 2016./2017.

OBAVIJEST

roditeljima čija su djeca u školskoj godini 2015./2016. ostvarivala pravo na prijevoz

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa, koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim.

U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstava redovitih učenika srednjih škola, koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz.

Prikupljeni podaci obrađivat će se samo za izradu novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola u školskoj godini 2016./2017.

Članovima kućanstva smatraju se osobe u smislu članka 4. točke 2. Zakona o socijalnoj skrbi (Narodne novine broj 157/13., 152/14. i 99/15.) odnosno osobe koje zajedno žive i podmiruju troškove života bez obzira na srodstvo.

Učenik/Učenica se ubraja u ukupan broj članova kućanstava.

Osobe koje ne žive na istoj adresi prebivališta kao učenik/učenica ne računaju se u članove kućanstva.

Visinu dohotka i primitaka za 2015. godinu za članove kućanstva, koji su upisani uz pomoć dohvata podataka iz sustava OIB-a, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provjerit će u sustavu Porezne uprave te za navedeno nije potrebno prilaganje potvrda nadležne Porezne uprave. Ako je neki član zajedničkog kućanstva preminuo u kalendarskoj godini 2015., za njega/nju ne računa se prihod.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poziva učenike, koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na sufinancirani odnosno financirani prijevoz, da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke o osobnim identifikacijskim brojevima (OIB) članova kućanstava prijavom uz pomoć AAI korisničkoga računa (korisničko ime i lozinka dobiveni od administratora imenika u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti) na adresi https://app.mzos.hr/sufinaciranjePrijevoza/.

U Sustav prijevoz učenika dopuštena je prijava onim korisnicima (učenicima) koji u AAI sustavu imaju pod atributom “Temeljna povezanost s ustanovom” dodijeljenu vrijednost “UČENIK”.

Upute za pristup aplikaciji nalaze se u samome Sustavu i na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/Content/upute/Upute_prijevoz.pdf.

Ispis završene ispunjene elektroničke prijave, koji su potpisali roditelj/skrbnik i učenik/učenica, dostavlja se redovitom poštom na adresu: POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Županijska 7, 34000 Požega ili osobno na navedenu adresu.

Napominjemo kako se ispis završene ispunjene elektroničke prijave potpisuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću.

Učenici kojima su prethodno dane upute nerazumljive ili imaju poteškoća s ispunjavanjem elektroničke prijave, mogu se obratiti stručnoj suradnici – pedagoginji.