Udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva u školskoj godini 2016./2017.

Udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva s Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema obrazovnim programima i razredima, koji su odabrani za školsku godinu 2014./2015., bit će u uporabi i u školskoj godini 2016./2017.

Preporuka je da se udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva za školsku godinu 2016./2017., objavljena na Konačnoj listi odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava, kupe nakon što predmetni nastavnici na prvim nastavnim satima informiraju učenike o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima, s obzirom na stara i nova izdanja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava, prvi i drugi strani jezik te fakultativnu nastavu, koja se organizira prema interesu učenika za nastavni predmet, što se utvrđuje na početku nastavne godine.

Konačnoj listi odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema obrazovnim programima i razredima možete pristupiti na ovim internetskim stranicama pod izbornikom Popis udžbenika.

 

Obavijest o povlačenju udžbenika iz uporabe

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar donio je rješenja kojima se povlače iz uporabe udžbenici nakladnika Salesiane d.o.o. iz Zagreba zbog izmjena i dopuna nužnih za usklađivanje s novim nastavnim Planom i programom:

  1. TRAŽITELJI SMISLA – udžbenik vjeronauka za 1. razred srednjih škola, autora Viktorije Gadže, Nikole Milanovića, Rudija Paloša, Mirjane Vučice i Dušana Vuletića (odobren 2003. godine) i
  2. ODVAŽNI SVJEDOCI – udžbenik vjeronauka za 2. razred srednje škole, autora Viktorije Gadže, Nikole Milanovića, Rudija Paloša, Mirjane Vučice i Dušana Vuletića (odobren 2004. godine).

Na Konačne liste srednjih škola iz 2014. godine uvrštavaju se njihova izmijenjena i dopunjena izdanja usklađena s nastavnim Planom i programom katoličkoga vjeronauka za trogodišnje srednje škole:

  1. TRAŽITELJI SMISLA – udžbenik katoličkoga vjeronauka za 1. razred srednjih škola, autora Viktorije Gadže, Nikole Milanovića, Rudija Paloša, Mirjane Vučice i Dušana Vuletića i
  2. ODVAŽNI SVJEDOCI – udžbenik katoličkoga vjeronauka za 2. razred srednjih škola, autora Viktorije Gadže, Nikole Milanovića, Mirjane Vučice i Dušana Vuletića (odobren 2004. godine).

Obavještavamo učenike da povučena izdanja više ne mogu biti u uporabi.