Program dobrodošlice učenicima i djeltnicima KG-a

DSC_0017Prvi nastavni dan u desetoj godini postojanja Katoličke gimnazije u Požegi proslavljen je i radno i svečano. Samo jutro pripalo je razrednicima koji su se susreli sa svojim starim, a neki i novim razredima. S nama su dvije nove generacije mladih gimnazijalaca kao i dva nova maturantska razreda – pred obojima su neki novi i posebni izazovi. Izrazi dobrodošlice kako prvašima, tako i svim ostalim razredima i djelatnicima škole izrečeni su na prigodnom programu koji se održao u Dvorani sv. Terezije Avilske čije se uređenje pročelja također privodi kraju.

U katoličkom duhu škole program je započeo prigodnom molitvom za početak nove školske godine vlč. Karlo Prpić, DSC_0039novi duhovnik Škole, zazivajući blagoslov na sve učenike i djelatnike pred kojima se nalaze izazovi još jedne odgojno-obrazovnog godine. Glazbeni uvod napravio je Mijo Radić, učenik 3.a razreda naše škole, ali i polaznik srednje Glazbene škole u Požegi. On je na svom trombonu odsvirao poznati Sinatrin My Way. Nakon njega Molitvu na putu Antuna Branka Šimića kazivala je Mia Bošnjak, maturantica 4.a razreda. Učenike i djelatnike pozdravio je i ravnatelj škole, prof. Ivica Bedeničić nakon čega je uslijedilo predstavljanje novih i starih članova profesorskog zbora te administrativnog i pomoćnog osoblja, a program je moderirao prof. Miroslav Paulić. Bila je to prilika svima predstaviti neka nova lica naše zbornice, ali i novim licima naših školskih klupa predstaviti djelatnike s kojima će moći računati na svom gimnazijskom putu.

DSC_0081Drugi dio programa posvećen je učenicima koji su prošle školske godine ostvarili zapažene rezultate na županijskim i regionalnim natjecanjima, a za ovu su im prigodu uručeni simbolični pokloni kao znak zahvalnosti za njihove uspjehe kojima su promovirali i sebe, ali i Školu koju polaze. Kao i prijašnjih godina i ovaj put su poklone odabrale, pripremile i uručile prof. Marijana Ćorluka i prof. Jasna Prnjavorac. Šećer na kraju ovoga lijepoga druženja na početku školske godine bili su maturanti Petar Petrović i Marko Gelenčir, članovi dramske družine škole koji su izveli izvrsnu i duhovitu scensku igru Dobri dečki.