NAŠE NOGOMETAŠICE PRVE NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU SREDNJIH ŠKOLA

Danas se u  Dvorani Tomislav Pirc održavalo Županijsko natjecanje iz malog nogometa za djevojke. Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa među kojima i reprezentacija naše škole. Utakmice su se igrale dva puta po 15 minuta s 4 igračice u terenu i vratarkom. Osim učenica naše škole sudjelovale su učenice Gimnazije Požega, Poljoprivredno-prehrambene škole, Ekonomske škole i Obrtničke škole.

dsc_0109Raspored utakmica i skupine određene su izvlačenjem tako da je reprezentacija naše škole bile u Skupini A zajedno s učenicama Ekonomske i Poljoprivredne škole. Prvu utakmicu naše djevojke pobijedile su učenice Poljoprivredne škole rezultatom 2:1, a oba pogotka za naše djevojke postigla je kapetanica ekipe Tara Stipanović. Drugu utakmicu u skupini pobjeđujemo istim rezultatom Ekonomke, a ponovno za prvo mjesto u skupini Tara Stipanović pogađa mrežu protivnika oba puta. S obzirom da su u skupini B učenice Obrtničke škole bile bolje od Gimnazijalki, finale je rezervirano za predstavnice Obrtničke i Katoličke škole. Finalna je utakmica bila otvorena i čvrsta, ali dovoljno efikasna da istim rezultatom kao u prethodnim utakmicama učenice naše škole zasluže prvo postolje, odnesu pehar i plasiraju se među najbolje škole regije Slavonije i Baranje. Prvi pogodak ovaj je put djelo Ive Budimir dok je ponovno briljirala Tara Stipanović i uknjižila još jedan pogodak u finalnoj utakmici današnjeg natjecanja. Ono što je sastavni dio sporta, nažalost, jesu ozljede igrača tako se Iva Papac, učenica Obrtničke škole, teže ozlijedila u finalnoj utakmici i odvezena je vozilom Hitne pomoći. Ivi želimo brz oporavak i povratak na terene u predstavljanju svoje škole.

csc_0078Na kraju, našu su školu predstavljale sljedeće učenice: Monika Kovačević, Maria Franjić, Valentina Bunjevac, Nikolina Berić, Tara Stipanović, Ela Ešegović, Iva Budimir i Patricija Mandić. Ekipu je vodio profesor Mario Raguž. Čestitamo djevojkama koje su nas danas učinile ponosnima i želimo im puno uspjeha u daljnjem sustavu natjecanja.