Jana i Petar na Božićnom prijemu kod župana

dsc_0440Jučer je, 21. prosinca u Velikoj županijskoj vijećnici upriličen prijem učenika, profesora-mentora i ravnatelja srednjih škola Požeško-slavonske županije kako bi primili priznanja za uspješno sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Naši učenici Jana Jularić i Petar Petrović primili su nagrade za uspješno sudjelovanje na državnoj smotri LiDraNo. Ovo se već tradicionalno okupljanje održava na kraju godine uoči božićnih blagdana, a pod pokroviteljstvom požeškog župana Alojza Tomaševića.

Svečanost je započela skladbom Henryja Purcella nagrađenog bras dsc_0444kvinteta učenika Glazbene škole među kojima je bio i učenik našeg 3.a razreda Mijo Radić. Nakon uvodne skladbe župan Alojz Tomašević poželio je dobrodošlicu ravnateljima, profesorima i učenicima. Županija je nagradila učenike koji se posebno ističu i koji su se posebno trudili i trošili svoje slobodno vrijeme kako bi doprinijeli zajednici, ali i sami sebi. Župan je ponosno pohvalio sve učenike, od obrtnika i poljoprivrednika do gimnazijalca i glazbenika. Izrazio je svoj ponos na našu domovinu, a posebno županiju te zamolio učenike kao našu budućnost da se nakon završenog fakulteta vrate u svoju županiju te da ne napuste domovinu.

Nakon održanog govora zaželio je sretne blagdane svim nazočnima, a nakon toga podijelio pohvalnice učenicima i zahvalnice profesorima-mentorima. Na kraju se u ime nagrađenih gospodinu županu i njegovim suradnicima obratio se ravnatelj Glazbene škole Požega gosp. Veljko Valentin Škorvaga.