Što nas uistinu usrećuje?

dsc_004621. prosinca 2016. godine u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je tradicionalna svečana božićna priredba učenika naše škole koja je održana povodom nadolazećih božićnih praznika. Ovaj događaj zasigurno je uzveličala i prisutnost biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića, ali i predstojnika Ureda za katoličke škole, vlč. Ivice Žuljevića, te ravnatelja katoličkih osnovnih škola naše biskupije vlč. Marija Večerića i vlč. Želimira Žuljevića.

U priredbi su sudjelovali školski zbor, koji je izvedbom popularnih i tradicionalnih božićnih pjesama zasigurno pridonio božićnom raspoloženju, članovi dramske družine i TV sekcije koje su za ovu prigodu pripremili njihovi izvrsni mentori. dsc_0031Program su vodili maturanti Marko Gelenčir i Mirko Filipović, a uvodnu riječ održao je ravnatelj Ivica Bedeničić u kojoj nas je pozvao da slijedimo svoj put, budemo odgovorni prema sebi i prema drugima te nam zaželio sretne i blagoslovljene blagdane.

Dramska družina odlučila je zaokružiti ovu godinu monolozima i kazivanjem poezije koje su izveli maturanti Mia Bošnjak, Lovro Pavlović, Petar Petrović te Maja Grgić, učenica trećeg razreda. U svojim nastupima pozvali su nas na promišljanje o Božiću, što on zapravo znači svima nama, koji se to običaji već godinama prenose s generacije na generaciju… Posebno istaknuto bilo je promišljanje o darivanju, tj. tzv. dsc_0054kruženju darova od jedne do druge osobe koje vodi zaboravu istinskog cilja darivanja koji zasigurno nije u veličini poklona. TV sekcija uveselila nam je blagdane video-uratkom u kojemu su prvašići naše požeške Katoličke osnovne škole odgovarali na pitanja o Božiću, oponašali glasanje Djeda Mraza, te nas raznježili odgovorima na pitanja poput što bi poklonili Isusu ili što bi poručili gimnazijalcima. Božićna pak čestitka koju je također pripremila TV sekcija potaknula nas je da barem sad u božićno vrijeme ne mislimo samo na sebe, nego obratimo pažnju i na druge ljude, da pokušamo uveseliti nekome blagdane toplom riječju ili malom gestom koja dolazi od srca jer upravo su mala djela učinjena s ljubavlju ono što nas uistinu usrećuje.

Završnu riječ nam je uputio biskup te nas podsjetio na pravo značenje Božića i zaželio nam sretne i blagoslovljene blagdane.

Foto: Ela Ešegović