Mala privatna fotoradionica

DSC_1333Ove je subote u našoj školi održana najavljena fotoradionica za učenike naše škole. Radionicu je vodio dipl. ing. Hrvoje Mikolčević, prof. informatike na Tehničkoj školi u Požegi. Gospodin Mikolčević ima petnaestak godina fotografskog iskustva, član je pleterničke udruge Oppidum čiji je jedan od ciljeva razvijanje i promidžba fotografije kao tehničke i umjetničke discipline i fotografske kulture, za sebe kaže da je veliki fotoentuzijast te je u zadnjih nekoliko godina održao više radionica.

Na prvoj radionici ovakvoga tipa sudjelovalo je pet učenica novinarske družine koje su, s obzirom na broj zainteresiranih, imale svoju malu i ugodnu privatnu radionicu. Na početku smo se upoznale s teorijskim dijelom, a nakon toga uslijedilo je upoznavanje s fotoaparatima i njihovim karakteristikama. Uz naša dva školska fotoaparata, predavač je ponio i svoje (nešto profesionalnije op. a.) pa smo teoriju mogli primijeniti i u praktičnome dijelu. Imale smo priliku pitati sve što nas je zanimalo, ali se i požaliti predavaču o klasičnim problemima uslijed fotografiranja.

DSC_1332Nakon pravog novinarskog razgovora, predavač nam je dao vrlo korisne savjete te nam poželio još puno rada s fotoaparatima jer svaka fotografija ima svoju priču.