Šesti humanitarni malonogometni turnir NISI SAM ispunio očekivanja

nisisam1

Ove godine turnir Niste sami za obitelj Čatak

Humanitarni malonogometni turnir “Nisi sam” održava se šestu godinu za redom s ciljem pomoći potrebitima u našoj biskupiji. Ove godine organizirali smo širu humanitarnu akciju za trinaestočlanu obitelj Čatak iz Hrnjevca kojoj se, osim navedenog turnira koji je glavni dio projekta Katoličke gimnazije, nadopunjujemo prikupljanjem hrane, odjeće i obuće, ali samo u okvirima Katoličkog odgojno-obrazovnog centra (Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole). Prikupljanje financijskih sredstava od fizičkih i pravnih osoba traje do 31. ožujka 2017. godine, a onda ćemo financijski direktno pomoći u opremanju i obnovi kuće u kojoj živi obitelj Čatak. Kako svake godine pomažemo u korizmeno vrijeme, uključen je i Caritas te Požeška biskupija. Ove godine, kao i prošle, pomaže i Javna ustanova sportski objekti koja nam je ustupila dvoranski prostor za održavanje turnira.

Turnir se održao 4. ožujka 2017. u gradskoj Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u vremenskom razdoblju od 7:30 do 16:30 sati. Sudjelovalo je 12 ekipa, odnosno 150 igrača iz četiri županije. Ulaznica koja se prodavala iznosila je 10 kuna, a sav prihod s turnira uključen je u kompletnu humanitarnu akciju za obitelj Čatak. Turnir je službeno otvorio i zatvorio u ime ravnatelja Katoličke gimnazije prof. Ivana Bedeničića prefekt Kolegija i vjeroučitelj vlč. Marijan Pavelić.

nisisam2

Najmlađi i najstariji za jedan cilj

Najbolja ekipa i pobjednik turnira ekipa je Donji Miholjac koja je u finalu pobijedila Hajduk iz Pakraca rezultatom 2:1. Treće mjesto je pripalo požeškoj Slavoniji pobijedom nad HNK Cibalija iz Vinkovaca rezultatom 3:0, dok je fair play ekipa NO Limit iz Virovitice. Najbolji strijelac turnira s čak 10 postignutih pogodaka je Ivano Kolarević iz HNK Cibalije. Najboljim vratarom proglašen je Patrik Jurišić iz drugoplasirane ekipe Hajduka iz Pakraca dok je najbolji igrač iz pobjedničke ekipe Donjeg Miholjca Jona Ježić. Suci današnjeg humanitarnog turira bili su Ivan Mautner i Danijel Rađenović koji su odlično odsudili utakmice u kojima su igrali igrači 2008. godišta i mlađi. Pehare za prva četiri mjesta i fair play ekipu dodijelili su vlč. Marijan Pavelić, voditelj organizacije humanitarnog turnira prof. Mario Raguž, ravnateljica Oš Julija Kempfa Kornelija Sabljak i profesorica matematike i informatike u Katoličkoj gimnaziji Katarina Soldo Obućina. Najboljim pojedincima nagrade su uručili bivši učenici Katoličke gimnazije u Požegi koji od prvoga turnira sudjeluju u organizaciji, a to su Emi Majin, Ana Grgić i Ivan Čuljak.

Odgajati za solidarnost

Upravo je i cilj ovoga projekta da naši učenici kroz humanitarne akcije stvore navike humanosti i budu pravi izdanak Katoličkih škola i odgoja u njima. Možemo zahvaliti i Požeškoj biskupiji te ocu biskupu, Caritasu, Javnoj ustanovi Sportski objekti, svim ekipama i njihovim trenerima koji su sudjelovali, učenicima i djelatnicima katoličkih i gradskih osnovnih škola i svima drugima koji prate naše već tradicionalne humanitarne akcije. Zahvala ide i svim fizičkim i pravnim osobama koji su ove godine kroz kupnju ulaznica i donacije preko računa ponovno pokazali da imaju veliko srce za potrebite. Turnir je kao glavni dio akcije završio s dobrim dijelom prikupljenih sredstava. Akcija i dalje traje, kako smo najavljivali, do 31. ožujka 2017., a do toga datuma i fizičke i pravne osobe mogu još pomoći obitelji Čatak uplatom na račun: Hr5623400091510840763. Kao i prošle godine, po završetku akcije nakon mjesec dana objavit ćemo kompletan prihod ovogodišnje akcije na internetskim stranicama Katoličke gimnazije.