Curka za 10 – Ana Kakuk

DSC03447U srijedu, 24. siječnja, u prostorijama knjižnice OŠ „Dobriša Cesarić“ održano je predstavljanje knjige „Mama, kupi mi konja!“ književnice i učiteljice Irene Ivetić u sklopu školskog projekta „Cesarić u Cesariću“. Prisutne je pozdravio gost koji je predstavljao knjigu, hrvatski književnik i urednik u izdavačkoj kući Alfa, Božidar Prosenjak. Rekao je kako izdati knjigu nije lako, ali treba biti uporan i strpljiv. „Koliko god se knjiga potiskivala elektroničkim medijima, nemojmo zaboraviti da je sva ljudska civilizacija postala i ostala na knjigama.“ rekao je urednik na kraju.

Nakon govora urednika, prisutni su čuli priču „Ponovno upoznavanje“. Autorica knjige ispričala je kako je zapravo počela pisati, kako nije odustajala od svoga cilja, a to se može vidjeti i po njenom radu. Naime, ona je uz ovu, izdala još dvije knjige, jednu za odrasle i jednu za nešto malo mlađe. Pričala je, također, kako je nastala ova knjiga. Rekla je kako su sve priče istinite te kako je prvu priču zapisala 1996. godine, a sve ih na kraju skupila 2016. godine te predala u uredništvo.

DSC03449U knjizi se, između ostalog, u poglavlju Curke za 10 našla i priča o našoj učenici 1.a razreda Ani Kakuk kojoj je učiteljica bila baš autorica knjige. Ana kaže kako je sretna što je njena životna priča dio ove predivne knjige kao i života učiteljice Irene. U Aninoj pratnji bilo je nekoliko učenika naše škole koji su također prisustvovali predstavljanju knjige. Program je završio čitanjem priče koja se također pronašla u knjizi, a zove se „Gratis pecivo“ te je otpjevana pjesma pod nazivom „Riječi“. Za kraj je književnica prisutnima poručila: “Budite uporni, radite ono što volite i ne odustajte jer snovi se mogu ostvariti.“