Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

DSC_5630U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije 9. ožujka je održano biskupijsko/međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole. Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Kršćani na putu dijaloga“. Vjeronaučna olimpijada sastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak“. Škola domaćin za natjecanje učenika osnovnih škola bila je Katolička osnovna škola u Požegi, a za učenike srednjih škola Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi.

Biskupijskom natjecanju su prethodila školska odnosno županijska natjecanja u šest županija koje obuhvaća Požeška DSC_5874biskupija. Biskupijskom natjecanju iz vjeronauka za srednje škole koji se odvijao u prostoru Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi pristupile su: Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi, Tehnička škola iz Virovitice, Tehnička škola iz Požege, Ekonomska i turistička škola iz Daruvara, Strukovna škola iz Virovitice, Srednja škola iz Pakraca, Gimnazija iz Nove Gradiške, Tehnička škola iz Daruvara, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Elektrotehnička i ekonomska škola iz Nove Gradiške, SŠ“Stjepan Ivšić“ iz Orahovice, Srednja škola iz Novske, Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice, Gimnazija iz Požege, SS Marka Marulića iz Slatine, Gimnazija iz Daruvara, Obrtnička škola iz Požege. Najbolja je bila ekipa Gimnazije iz Nove Gradiške s mentorom Rokom Ivanovićem.

28872254_1874788285873566_484387807507251200_nČestitamo i našim odličnim predstavnicima Petri Tomšić (1.b), Ružici Antolović (3.a), Mihaeli Filipović (3.a) i Miji Radiću (4.a) koji su osvojili prvo mjesto u pisanom dijelu natjecanja, zadržali ga u tomboli i čuvali sve do posljednjega pitanja kviza “Milijunak” gdje je prvo mjesto zauzela novogradiška gimnazija. Ponosni smo na naše natjecatelje koji su u doista velikoj konkurenciji svih srednjih škola s područja Biskupije (6 županija) ostvarili izvanredan uspjeh.

Pobjedničke ekipe iz osnovne i srednje škole će predstavljati Požešku biskupiju na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 18.-20. travnja o. g. u Poreču.