Nagradno putovanje učenika 1.b razreda

DSC_0099Na kraju školske godine 2017./2018. pobjednicima cjelogodišnjeg međurazrednog natjecanja proglašen je 1.b razred. Kao nagradu i poticaj za daljnji trud, u dogovoru s ravnateljem predstavnici 1.b razreda dogovorili su izlet u najveći slavonski grad Osijek. Tako su se učenici zajedno s razrednicom Ivanom Zovko i profesorom hrvatskoga jezika Silvijom Šaurom te tri učenice koje su imale najviše sreće u izvlačenju papirića s tijelovske mise 13.6. uputili u Osijek.

Uz odličnu atmosferu u busu put do Osijeka nije dugo trajao i već oko 10 sati bili smo u osječkom Zoološkom vrtu. Pljusak koji nas je dočekao nije nas obeshrabrio, samo nam je malo pobrkao planove, pa smo u obližnjem hotelu Zoo pričekali da pljusak završi. Obilazak Zoološkog bio je iznimno zanimljiv. Najviše su nas oduševili lavovi čijem smo hranjenju imali priliku prisustvovati. Dok je lavica mirno jela, lavu smo mi bili zanimljiviji. Zabavljao nas rikanjem i češanjem grive o ogradu.

DSC_0216Puni dojmova iz Zoološkog uputili smo se prema Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji. Tamo nas je ravnatelj i domaćin p. Sebastijan Šujević upoznao s radom i prostorima škole. Posjetili smo kapelicu posvećenu sv. Josipu, učionice, knjižnicu, teretanu… Zbog mature nismo se dugo zadržavali u školi, nego smo pješice nastavili do centra grada gdje smo imali slobodnog vremena za ručak i obilazak užeg centra grada.

U dogovoreno vrijeme svi smo se našli na stanici s koje smo busom otišli do Portanove. Tamo smo također imali slobodnog vremena koje su učenici iskoristili za kupovinu, vožnju kartingom ili razgovor u kafiću. Dio učenika išao je u kino gledati film Love, Simon, a ostatak se odlučio za Deadpool 2. Nakon filmova, puni dojmova od proteklog dana, ponovno ispraćeni kišom, krenuli smo natrag prema Požegi. Sretni i ispunjeni, ali i pomalo umorni bili smo sigurni da ćemo se ovoga izleta još dugo sjećati te se iduće godine potruditi da opravdamo titulu najboljeg razreda.

Foto: Josipa Majstorović, 1.b